I NRK P2s nyhetsmorgen kunne festivalsjef Tonje Hardersen fortelle at ingen TV-kanaler har vært interessert i å vise Amanda-showet i 2019.

TV 2 droppet prisutdelingen i fjor etter å ha sendt den de siste 12 årene. Før det var det NRK som sendte prisutdelingen, og i år vil være første gang på over 30 år at man ikke kan se Amandaprisen på lineær TV.

Les også: TV 2 dropper Amanda-prisen etter 12 år 

– Per i dag ser det ikke ut til å bli TV-sending i 2019. Tidene for denne typen show på lineær TV generelt endrer seg, og TV-kanalene har ikke vært interessert rett og slett, sa Hardersen til NRK.

Sviktende tall

Det har vært sviktende seertall de siste årene, og kulturredaktør Marius Hoel i NRK forklarte til P2 hvorfor det ikke var aktuelt å sende videre.

– Vi hadde ikke satt av budsjettmidler til en så omfattende produksjon. Vi må vurdere hva som er den beste måten og bruker penger på, og om det er andre måter vi kan løfte og dekke norsk film, sier kulturredaktør Marius Hoel i NRK.

En løsning for Amanda kan bli strømming på nett som de håper å vise i kinosaler i storbyene i landet.

Prisutdelingen vil ellers gå som normalt i Festiviteten 17. august.

Kan bli Amandadag

– Det hadde vært langt behageligere å fortsette med showet på linær TV som før, men vi må innse at de dagene har gått. Vi håper vi får til en strømmeløsning, sier Tonje Hardersen til Haugesunds Avis.

– Hva kan alternativet være til TV-sending?

– Vi har snakket med de største kinoene i landet om å lage en Amandadag. De to siste årene har vi i Haugesund vist de filmene som er nominerte til prisen, samme dag som Amandshowet går. Det har vært en kjempesuksess. Det kan vi gjøre på andre kinoer, sier Hardersen.

Hun ser for seg at Amandaprisen vil fortsette i overskuelig framtid.

–  Både Brageprisen for litteratur og Heddaprisen for teater sendes ikke som TV-show, men er anerkjente og faglig tunge priser, sier festivalsjefen.