Godkjent for siste gang

NY TRASÉ: Neste år får Hårfagrerittet ny trasé. Men årets utgave går av stabelen med eksisterende løype.
 arkivfoto: GRETHE NYGAARD

NY TRASÉ: Neste år får Hårfagrerittet ny trasé. Men årets utgave går av stabelen med eksisterende løype. arkivfoto: GRETHE NYGAARD

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mattilsynet har godkjent at Hårfagrerittet kan kjøres i eksisterende trasé 2. juni i år. Men det blir siste gang.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

SYKKEL: Problemstillingen er at to kilometer av traseen for Hårfagrerittet går gjennom nedbørsområdet til Stakkastadvatnet, som er drikkevannskilde for Haugesund og deler av Tysvær og Sveio. Haugesunds Avis har tidligere skrevet at rittet må vike for drikkevannet.

Del på Facebook

Ifølge assisterende rådmann Stål A. Alfredsen i Haugesund kommune skal det i vår settes inn forebyggende tiltak for å minimere faren for at 2.500 terrengsyklister skal forurense drikkevannskilden. Et av tiltakene er at arrangørene skal oppfordre til treningsforbud i den delen av traseen, som ligger i det «forbudte området».

Alfredsen opplyser at kommunen nylig hadde et dialog- møte med arrangørene av terrengsykkelrittet. Partene er enige om å sette ned en felles arbeidsgruppe som skal finne en permanent trasé for rittet, som går utenom nedslagsfeltet til Stakkastadvatnet.

Mattilsynet stiller strenge krav for å godkjenne Stakkastadvatnet som drikkevannskilde. Et av kravene er at det er forbudt å arrangere stevner av enhver art på eller i nedbørsområdet til vatnet.

Artikkeltags