Tveit Vidaregående skule bygger ut

Landbruksskolen på Tveit i Tysvær sa i fjor opp leieavtalen med gården på Tveit. I 2018 skal skolen bygge ny ridehall, blant annet.

Landbruksskolen på Tveit i Tysvær sa i fjor opp leieavtalen med gården på Tveit. I 2018 skal skolen bygge ny ridehall, blant annet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skolen har planer om å bygge ny ridehall med fjøs, nytt lagerbygg og ridebane.

DEL

TYSVÆR: – Tveit Vidaregåande Skule vil ha ei hånd om egen framtid og utvikling for å heve kvaliteten på undervisningsbyggene og driften av disse, skriver skolen i en pressemelding fredag.

Der opplyser de om planer om å bygge en ny ridehall med fjøs, nytt lagerbygg og ridebane. Skolen vil også fokusere på å renovere og oppgradere eksisterende skolebygg og internat for å framstå som en moderne skole.

– Utbyggingen vil også være et verdifullt tilskudd for lokalsamfunnet i form av økning av muligheter for aktiviteter innen helsebringende idrett og fritidstilbud i samarbeid med lag, foreninger og sponsorer, skriver rektor Kåre Åsheim i pressemeldingen.

Han forteller at dette vil åpne muligheter for utenforstående aktører, til kursaktiviteter og leirer, både med og uten overnatting.

Rundt jul hadde Haugesunds Avis en artikkel om at elevrådet var kritisk til at skolen hadde sagt opp avtalen med gården på Tveit. Blant var elevene i hestefaget kritiske.

 – Her på Tveit har vi disponert en stor, flott ridehall. Nå har vi bare noen utebokser igjen. Det eneste vi får gjort nå, er å ri på tur. Treningsmulighetene har vi mistet, fortalte Maria Sørensen i desember.

Artikkeltags