– Det ville vært uetisk å ikke strekke ut en hånd

Artikkelen er over 6 år gammel

Tysvær Høyre mener lokale idrettslag må se på det store bildet i HHK-saken.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

TYSVÆR: Høyre var blant partiene som stemte for å ettergi HHKs gjeld til kommunen.

Del på Facebook

– Jeg tror ikke de som reagerer ser hele grunnlaget her, sier gruppeleder i Tysvær Høyre, Arvid Stokkenes.

– HHK er en samarbeidspartner som er årsaken til at Tysvær Arena ble realisert. De er årsaken til at vi ble tilført titalls millioner i tippemidler og fylkeskommunale midler for å bygge hallen. Vi må også ta hensyn til at Tysvær Arena er et interkommunalt anlegg, og se regionalt på dette. Hvis vi hadde satt ned foten hadde HHK risikert å miste klubblisensen, og gå konkurs. Det ville vært uetisk av oss å ikke strekke ut en hånd når klubbens nye styre har ryddet opp i det økonomiske rotet det gamle styret stelte i stand, sier Stokkenes som også trekker fram de positive tingene som har skjedd i nærmiljøet etter at hallen så dagens lys.

– Vi må ikke glemme de gode tingene. For eksemplet finnes det nå i Stegaberg IL seks-sju håndball-lag som engasjerer mange barn og unge.

Skjønner reaksjonene

Sigmund Lier er gruppeleder i Tysvær Arbeiderparti. Sammen med SP stemte de mot å ettergi HHKs gjeld.

– Jeg skjønner godt at lokale idrettslag reagerer. Skjold har gjeld på sin hall, Falkeid sparer penger for å bygge sin hall, og Stegaberg som er deleier i Tysvær Arena Drift AS, har opprettholdt alle sine forpliktelser. Det må være merkelig for dem å se at HHK som ikke har betalt for seg, får gjelden sanert. Flertallet i kommunestyret har nå sagt at vi skal ha en urettferdig fordeling, sier Lier.

Han reagerer selv på at alle HHKs kreditorer, bortsett fra Tysvær Arena Drift AS, har fått det de har krav på fra klubben.

- Gjør en strålende jobb

– I forrige uke var noen av oss i møte med idrettsrådet og fikk presentert antall timer brukt på dugnad og pengeinnsamling. Lokale idrettslag gjør en strålende jobb, og som sagt skjønner jeg at de reagerer, sier Lier.

– Om vi hadde slått hånden av dem ville det ikke tilført kommunen en eneste ekstra krone. Nå har de fått en ny sjanse og kommunen kan få inn penger hver måned, sier Stokkenes.

Artikkeltags