GMC satser på Gismarvik

FOR TRANGT: GMC vil flytte aktivitet blant annet fra GMC Marine Partners base i Jåttåvågen til Haugaland Næringspark i Gismarvik. FOTO: GMC

FOR TRANGT: GMC vil flytte aktivitet blant annet fra GMC Marine Partners base i Jåttåvågen til Haugaland Næringspark i Gismarvik. FOTO: GMC

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Industrikonsernet GMC i Stavanger signerte torsdag en intensjonsavtale med Haugaland Næringspark som begge parter mener vil få stor betydning.

DEL

TYSVÆR: – Det er blitt trangt om plassen for oss i Stavanger. Vi ønsker å flytte deler av virksomheten vår til Gismarvik og tror også på store utviklingsmuligheter i forbindelse med store utbyggingsprosjekter som Johan Sverdrup og Ivar Aasen utenfor Vestlandet, sier administrerende direktør Olav Anders Stople i GMC til Haugesunds Avis.

I en pressemelding fra konsernet heter det at de ser for seg 50 arbeidsplasser og en omsetning på 100 millioner kroner i Gismarvik de neste par årene.

– Vi vil investere det som er nødvendig, men ser oss også om etter samarbeidspartnere på Haugalandet, sier Stople.

Han bekrefter at GMC er i dialog med konkrete bedrifter, men kan foreløpig ikke si hvem det gjelder.

Utvikling av havna

Stople regner med at GMC vil få en sentral rolle når det gjelder utviklingen av havneområdet i Gismarvik, men også resten av næringsparken.

– Vi ønsker så stort område som mulig for oss og våre samarbeidspartnere, sier han.

Intensjonsavtalen gir GMC tre måneder til å arbeide videre med sine planer. Stople sier de ønsker å komme i gang med utbyggingen så snart som mulig.

GMC-gruppen er et lokaleid industrikonsern i Stavanger, etablert i 1973, med fokus på skip, rigger og offshoreinstallasjoner. Konsernet består av åtte selskap som tilbyr sammenhengende tjenester til offshore og maritim industri. Selskapene er GMC Maritime, GMC Engineering, GMC Yard, GMC HVAC, GMC Elektro, GMC Shipping, GMC Fire & Safety og GMC Marine Partner.

– Viktig milepæl

– Dette er en viktig milepæl for oss når det gjelder å få til aktiviteter i havneområdet, sier administrerende direktør Gunnar Stakkestad i Haugaland Næringspark.

Han tror GMC-etablering i Gismarvik vil sette fart i næringsutviklingen i området.

Artikkeltags