Gå til sidens hovedinnhold

Original vinner av næringslivspris

Artikkelen er over 8 år gammel

Tveit videregående skole vant lørdag næringslivsprisen for 2012. En svært stolt rektor Randi Iren Rettedal hadde med seg tolv av sine ansatte i Storsalen i Tysværtunet for anledningen.

Tysvær: Rektor  -  som har visst om prisen siden jul  -  hadde lokket med seg sine ansatte uten å si hva det gjaldt. Noen hadde kanskje en aning om at noe var på gang, men for de fleste av dem var dette en stor overraskelse.

- Vi skal bruke prisen for det den er verdt, sier Rettedal. Hun fremhevet i takketalen skolens til sammen 35 ansatte som aldri har gitt opp kampen om skolen, som egentlig ble forsøkt lagt ned av fylkeskommunen for flere år siden.

Skolen ble omgjort til en stiftelse hvor 10 kommuner er med, og har klart seg tross tøffe tider. Med lite støtte fra fylkeskommunen, store økonomiske utfordringer og en bygningsmasse med behov for total renovering.

- Men nå er alle avvik lukket og skolen er godkjent. Og så får vi denne prisen, smiler rektoren.

Gründere?

- Årets kandidat er kanskje ikke blant de en først tenker på når det gjelder tildeling av en næringslivspris, sier Magnar Halvorsen fra Tysvær Næringsforum.

Men Tveit videregående skole får uttelling for sin betydning for lokalsamfunnet og for sin evne til omstilling.

Bedriften genererer stor aktivitet lokalt, og har per i dag 69 elever som er glad i natur og dyr. Tilbudet skolen gir er landbruk, anleggsgartner og hest og hovslager. Det tredje året gir tilbud om agronom og studiekompetanse.

- Jeg ser ikke bort i fra at mange av elevene her blir jordnære gründere, sier Rettedal.

Folkefest

Nyttårsmottagelsen i Tysværtunet trakk til seg 360 publikummere. Arkitektene bak arrangementet er kultursjef Ingvar Frøyland og ordfører Harald A. Stakkestad. Mens kulturhussjef Øystein Simonsen var den som stod i døra og tok i mot gjestene. Blant annet.

- Det kommer flere og flere til arrangementet hvert år, og grunnen til det er nok at vi har et program med både unge som opptrer og store band. Dette skal være en samlingsplass og en folkefest, og vi syns det passer fint å ha det helga etter nyttårsaften, sier Simonsen.

De som opptrådte på scenen var Solfrid Molland med sang, flygel og trekkspill, koret Aksang med solist Ingrid Skogvold og Haugaland Storband. Og unge Trygve Fjeldheim Hovelsen med sang og gitaren på snei.

- Godt nytt år alle sammen! Jeg skal spille en sang for dere som heter ”Angie” av Rolling Stones, sa han til et sjarmert publikum.

Mange priser, og en stor utmerkelse

Fylkesordfører Janne Johnsen holdt gjestetale, og ordfører Harald A. Stakkestad foretok en oppsummering i tillegg til å utgi framtidsplaner og visjoner for Tysvær kommune.

Det ble også delt ut flere priser enn næringslivsprisen. Tysværdiplomet gikk til Lene Dybdahl, Stian Kallekodt og Aleksander Bårdsen fra Tysvær kano- og kajakklubb og til fotballspiller Benedicte Iselin Hervik Flengstad.

Kultur/idrettstipend gikk til padler Christina Vedø og friidrettsutøver Lars Jøran Storhaug. Og Jan Ottar Stråbø fikk kulturvernpris for sitt arbeid med Serina-huset på Kvam i Nedstrand.

Den aller største og gjeveste utmerkelsen fikk imidlertid 81 år gamle Sigmar Myhre. For sin store kulturelle innsats gjennom et langt liv fikk han Kongens fortjenestmedalje. Dette kan du lese mer om i mandagens papirutgave av Haugesunds Avis.

Kommentarer til denne saken