Alt vel – nå starter oppkjøringen

Revisjonsstansen har gått etter planen.

Revisjonsstansen har gått etter planen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tusen arbeidsfolk utenfra har gjort sitt. Nå er leiren nesten tom og Kårstø-anlegget gjøres klart til å ta imot gass og kondensat/lettolje.

DEL

TYSVÆR: Arbeidsperioden i revisjonsstansen som startet sist i august, var i mål som planlagt lørdag. Revisjonsstansleder Leif Erik Bystrøm ved Statoil Kårstø opplyser at det er utført cirka 90.000 arbeidstimer, og 1000 eksterne arbeidsfolkene har vært inne.

– Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, og ingen fraværsskader. Noen få mindre skader, av type rusk i øyet, oppsummerer kommunikasjonsleder Ove Tungesvik.

Nå har de 1000 eksterne forlatt Kårstø, inkludert de 450 som har bodd i leiren. De fast ansatte har startet jobben med å klargjøre for oppstart.

– Avtalen med feltene offshore er at vi skal være klar til å ta imot gass igjen 16. september, sier Tungesvik.

Oppkjøringen består i at anlegget testes og settes i sving igjen. At alt virker som det skal etter arbeidet som er utført.

– Vi føler oss trygge på det, og vil gjerne takke alle som har gjort godt arbeid på Kårstø og Kalstø, sier Tungesvik, som melder at vi vil merke lyset fra økt fakling de neste dagene. De tre prosessfaklene har fått nye topper, og har vært slukket i stansen. Én fakkel har brent av gass fra tankene. Det er seks år siden siste totale revisjonsstans. Neste gang blir i 2024.

Artikkeltags