Gå til sidens hovedinnhold

VM-gull til Tysvær

Artikkelen er over 9 år gammel

Lars Magne Ullvang vant K2 i VM i maratonpadling.

PADLING: Ti år etter at Nils Olav Fjeldheim vant sitt siste VM-gull, har Tysvær Kano- og kajakklubb fått en ny verdensmester.

Lørdag formiddag padlet 18 år gamle Lars Magne Ullvang inn til gull i juniorklassen i K2 i maraton-VM sammen med Marius Heir fra Strand Kajakklubb i Oslo.

- Helt sykt. En kongeavslutning på karrieren som junior, jubler Ullvang på telefon fra Roma, der han og Heir avgjorde det 21,5 km lange løpet like før og etter siste overbæring.
 
De hadde lenge ligget i tet sammen med en ungarsk båt, da de rykket et par kilometer før mål. Avstanden økte jevnt og trutt, og i mål skilte det 42 sekunder mellom gull og sølv. Også bronsen gikk til Ungarn. 24 båter fullførte løpet.
 
- Jeg var ikke sikker på gull før vi hadde passert målstreken. Jeg hadde frysninger de siste meterne. Jeg tenkte tilbake på fjoråret da vi veltet og rotet bort en sølvmedalje bare noen meter før mål, sier Ullvang, som innrømmer at det kom noen tårer da det gikk opp for ham at han var blitt verdensmester.
 
Lars Magne Ullvang har lenge vært et stort talent. I år har han vært Norges suverent beste juniorpadler. Han vant tre sølvmedaljer i senior-NM. Fredag ble han nummer fem i K1 i VM, noe han ikke var helt fornøyd med.
 
- Men dette gullet veier opp alt. Det største jeg har opplevd i karrieren så langt, sier Ullvang.
 
Tysvær-trener Lavrans Eikje har fulgt Ullvang på nært hold i VM i Roma.

- Lars Magne og Marius gjorde et perfekt løp. Det var gledelig å se. Dette var stort for Lars Magne. Og veldig viktig for Tysvær Kano- og kajakklubb og padlesporten på Haugalandet, sier Eikje.

Kommentarer til denne saken