Underskudd for saft og syltetøy

FLEKSIBILITET: Daglig leder Tor Romseland (50) sitter ikke bare med kontorarbeid. Han forteller at han ofte er ute i produskjonslokalene  også.

FLEKSIBILITET: Daglig leder Tor Romseland (50) sitter ikke bare med kontorarbeid. Han forteller at han ofte er ute i produskjonslokalene også. Foto:

Rogaland Konservefabrikk AS, kjent for velsmakende Hervik-produkter, hadde fallende inntekter i fjor. Driften endte i minus.

DEL

TYSVÆR: Omsetningen til Rogaland Konservefabrikk ble på 37,5 millioner i fjor. Det er to millioner mindre enn året før. Kostnadene til lønn og varer ble også redusert, men selskapet fikk likevel et driftsresultat på minus 296.000 kroner. 2018 ga et lite overskudd, 341.000 kroner.

Resultat før skatt ble på minus 338.000 kroner. Det ble tatt ut litt mer enn dette i utbytte. Syltetøybedriften har likevel 11,5 millioner kroner i egenkapital og 5,2 millioner i gjeld.

Rogaland Konservefabrikk sysselsatte 13 årsverk i fjor, som året før. Selskapet eies av Hervikfjord AS, som igjen er delt mellom Tor Romselands Hervik Invest AS og Reidun Romselands Steirog AS.

I notene til årsregnskapet opplyser styret at også de har hatt negative effekter av koronapandemien. Det har vært en stor økning i nettsalg, men salg til enkelte andre kundegrupper har stoppet helt opp.

De har ikke merket økt salg av Hervik-produkter i dagligvarebutikkene, selv om de satser på mer lokalmat.

Det konkluderes at selskapet vil være i stand til å møte situasjonen som har oppstått.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken