TYSVÆR: Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) ble søndag formiddag varslet om et uhell med varmt vann på Grindafjord feriesenter.

Etter hvert ble også politiet koblet på. Meldingen kom klokken 12.57.

– Det har vært et uhell i dusjområdet. Flere barn har lekt vannkrig, og en ung jente har fått helt varmt vann over seg. Hun ble etter hvert fløyet til sykehuset i Stavanger med luftambulanse med det som trolig er andregrads forbrenning på bryst og rygg, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

Bøtte med vann

Flere barn har fått med seg det som skjedde, og foreldrene er informert, ifølge politiet.

– Vi vet ikke hvorfor vannet har blitt såpass varmt. Vi har sikret video fra stedet, og tar andre avhør for å forsøke å finne ut av det. Så langt tyder alt på at det har vært et uhell dette her, rett og slett, sier Bjørnsen.

Klokken 15.30 er politiet ferdige på stedet.

– Vi har opprettet sak siden vi har vært der og gjort undersøkelser, men alt tyder på at det er et uhell dette. Så langt vi har funnet ut, har jenta fått en bøtte med varmt vann over seg, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen.

– Forferdelig

Det samme sier daglig leder Veronika Digernes på Grindafjord feriesenter.

– Vi så ikke dette selv, men har blitt fortalt at det ble lekt vannkrig, og at jenta har fått en bøtte med vann over seg. Det var mange som fikk det med seg, og foreldrene var like ved. De fikk av henne klærne, og fikk henne under dusjen fram til ambulansen kom. De har gjort alt rett, sier Digernes.

Hun forteller at politi og ambulanse var raskt på stedet, og at hun har snakket med en av foreldrene i etterkant.

– Det er forferdelig dette her, og det er ekstra vondt når uhell som dette skjer med små barn, sier Digernes.