Gå til sidens hovedinnhold

Positiv start for FKHs nye 16-årslag

Artikkelen er over 5 år gammel

En lang debutsesong er over for FKHs 16-årslag. Spillerne er fornøyde med det nye opplegget til byens flaggskip.

UNG: Søndag avsluttet det nyopprettede laget sesongen med en 3–2-seier over Sarpsborg 08 på Djervbanen.

Dette var et nytt og annerledes år for de fleste i stallen til FKHs 16-årslag. 1. klasse- elevene ved HTG er fornøyd med årets sesong.

– Vi er blitt bedre og bedre for hver eneste dag, sier Kristoffer Gunnarshaug.

Stian Barane er enig:

– Vi er et helt nytt lag i år, og det har tatt sin tid å bli samspilte.

I motsetning til alle de 15 andre klubbene som har deltatt i den nasjonale serien for 16-åringer, er FKH et nyoppstartet lag. Spillerne fra 1999-årgangen til talentsatsingen «FKH-team» fikk tilbud om kontrakt med laget, og de fleste takket ja.

Seniorfotball

Kristoffer Gunnarshaug sluttet seg til i sommer, og selv om han var en nøkkelspiller for Haugars A-lag, fikk han være med FKH i noen kamper på grunn av samarbeidsavtalen mellom klubbene. Midtbanespilleren forteller at forskjellen på senior-fotball og 16-års- fotball er betydelig.

– I 4. divisjon for Haugar var det mye mer fysiske kamper mot voksne menn, mens den nasjonale serien er en teknisk liga med bedre kvalitet på spillet, forklarer Gunnarshaug.

Stian Barane kom i vinter fra Haugar, og har vært en viktig del av laget denne sesongen. Han liker det nye konseptet som NFF har startet med.

– Vi flyr rundt i hele landet for å spille mot de beste, og det er god matching for oss. Når vi reiser rundt får vi i tillegg oppleve hvordan det er å være fotballspillere på kampdag, fra morgen til kveld.

Trykket og interessen har vært stor for 16-åringene. Mange har tatt turen til Djervbanen for å se kampene denne sesongen. De har slått både Molde og Rosenborg i Haugesund, og har vært solide på hjemmebane.

Kombinasjon

Både Gunnarshaug og Barane begynte i høst på HTG. Der har dagene vært kombinert mellom skole og toppidrett. Guttene føler de får igjen for skolevalget.

– Vi trener hver dag, og vi utvikler oss på HTG. FKH har et tett samarbeid med skolen, der flere av klubbenes trenere er ansatt ved skolen.

Alt er imidlertid ikke helt optimalt med ordningen.

– Nå har vi mange flere timer trening i uka, og det er helt klart en større belastning, sier Barane.

Etter denne sesongen er guttene for gamle for laget. Begge går inn i 17-årgangen, og må ta et valg før neste sesong. Noen får tilbudet om å bli en del av FKH 2, andre blir lånt ut. Duoen har et mål om hvor de er om tre-fire år.

– Forhåpentligvis er vi en del av A-laget, og kjemper om spilletid, er begge enige om.

FKH har fått en del kritikk for å ikke bruke unge talenter, men guttene er ikke bekymret.

– Denne sesongen har Sverre Bjørkkjær etablert seg i startoppstillingen, samt andre unggutter har gjort sine innhopp. Det er bevis på at det er muligheter, forteller Stian Barane.

Så gjenstår det å se om de dukker opp på Haugesund stadion om et noen år.

Kommentarer til denne saken