Gå til sidens hovedinnhold

Haugar helt suverene i byderbyet

Vard 2 mot Haugar 1 i G16-årsklassen

Artikkelen er over 4 år gammel

Lokal klassiker på Gymnasbane 6: Haugar mot Vard. Kamerater mot kamerater. Mye prestisje står på spill.

HAUGESUND: Denne uken var det duket for en lokal klassiker på Gymnasbane 6. I 1. divisjon avdeling 2 tok Vard 2 imot Haugar 1 i 16-årsklassen. Lagene var plassert på henholdsvis 5. og 4. plass før kampen i en liga med kun seks lag. Det var duket for en spennende kamp denne september-kvelden.

Særlig spennende ble det imidlertid ikke. Etter to friske Vard-minutter tok Haugar styringen for alvor. Allerede etter fem minutter kom kveldens første mål. Haugars Kjetil André Støle ble spilt fri alene med keeper og gjorde ingen feil. Minutter senere var det Fred Erlend Hallqvist sin tur.

Etter litt Hawaii-tilstander i feltet ble ballen ekspedert i mål og 0–2. Like etter stupheadet Øystein Nesse inn en corner til tremålsledelse.

Hattrick

Målfesten var så vidt startet før Hallqvist nok en gang scoret på en retur fra et langskudd. Ikke nok med det, samme Hallqvist fullførte sitt hattrick til 0–5 etter kun to minutt etter. Like etter måtte angrepsspilleren dessverre ut med en skade.

Selv om Hallqvist ble byttet ut fortsatte Haugar å storspille. Andreas Larsen og Støle sørget for kalassifre til pause med 0–7.

I 2. omgang ble Vard invitert tilbake i kampen. De tok mer initiativ og kom seg til flere muligheter. Noen minutter ut i omgangen viste Haugars sisteskanse Adam Solheim seg fram med en strålende redning fra Vards Paal Halvorsen.

Etter 54 minutter fikk de rødkledde endelig hull på byllen. Eftekhar Ahmadi sendte ballen i krysset med et fantastisk treff til 1–7. Haugar fikk så vidt tid til å ta avspark før Vard igjen scoret mål. Denne gangen var det Ulrik Bøyum Strand som satte inn hjemmelagets andre mål for kvelden.

Etter hvert som kampen nærmet seg slutten roet det seg ned, men før den tid fikk Casper Lustrup Karlsen og Frode Nilsen Kristiansen hver sitt mål for Haugar. Vards Torjus Ydstebø pyntet litt på resultat med sin scoring på overtid. Dermed vant Haugar 9–3 etter en maktdemonstrasjon av en førsteomgang.

Ikke overrasket

Haugars trener Asbjørn Nesse var ikke overraskende svært fornøyd med kampen. Han håpet dette skulle bli et vendepunkt i en vanskelig sesong.

– I dag leverte vi en kamp fra øverste hylle slik som vi ønsker, uten skader som vi har vært mye plaget med i år, starter han.

I tillegg var de på Hamar Talent cup helgen i forveien:

– Vi fikk mange gode motstandere å bryne oss mot på Hamar. Det var gode erfaringer som vi tok med oss til denne kampen og videre framover, forklarer Nesse om turneringen der de kom til semifinalen i b-sluttspillet.

Ikke imponert

Hos Vard-trener Kurt Huke var tonen en annen. Han ble ikke imponert av Vard de første 40 minuttene.

– Dette var en elendig kamp der alt vi foretok oss før pause gikk dårlig. Vanligvis er det jevne kamper mot Haugar, men i dag ble vi rundspilt, sukker han oppgitt.

Han er mer fornøyd med det som ble prestert etter hvilen.

– Etter pause spilte vi som vi ønsker, men da var det allerede for sent. Vi tar imidlertid med oss lyspunktene videre, avslutter Huke.

Kampfakta

Vard 2 – Haugar 1,  3 – 9 (0 – 7)

1. divisjon, avd. 2, G16

Bane 6, Idrettsparken

Mål: 0–1 Kjetil Andre Støle (5), 0–2 Fred Erlend Hallqvist (10), 0–3 Øystein Nesse (13), 0–4 Hallqvist (15), 0–5 Hallqvist (16), 0–6 Andreas Larsen (26), 0–7 Støle (28), 1–7 Eftekhar Ahmadi (55), 2–7 Ulrik Bøyum Strand (56), 2–8 Casper Lustrup Karlsen (71), 2–9 Frode Nilsen Kristiansen (75), 3–9 Torjus Ydstebø (80)

3 poeng: Kjetil Andre Støle

2 poeng: Johannes Sortland Hadebe

1 poeng: Magnus Liabø

 

Kommentarer til denne saken