Gå til sidens hovedinnhold

Vil du bli med i ungdomsredaksjonen?

Artikkelen er over 5 år gammel

Hanna Andersen i Haugesunds Avis’ ungdomsredaksjon forteller her hvorfor også du bør skrive for Mediehusets ungdoms-kanal.

INVITASJON: Hvordan det er å jobbe i ungdomsredaksjonen spør du?

Å jobbe i ungdomsredaksjonen er, etter min mening, en utrolig grei jobb.

Arbeidsplassen?

I senga på mac-en med godis og musikk. Hvor utrolig digg er vel ikke det?

Ellers er det møter annenhver mandag. Utrolig greie mennesker, de som jobber i redaksjonen. Selv var jeg utrolig nervøs da jeg først begynte for nærmere tre år siden. Jeg kjente bare en person som jobbet der, resten var ukjente for meg.

Men vet du hva? Det gikk utrolig fint! De tok godt imot meg og hjalp meg med ting jeg ikke var helt sikker på. Nå er det en jobb jeg trives veldig godt på og føler at jeg får til. Og det er kanskje det som er viktigst med en jobb, at du føler du mestrer det.

Arbeidstidene er også veldig greie, med tanke på at du ikke har noen. Du får en deadline, og så lenge artikkelen blir sendt inn til den datoen så kan du skrive når du vil.

Det er en av de tingene jeg synes er så utrolig flott med jobben. Som en relativt aktiv ungdom har jeg ikke alltid like god tid hver dag. Derfor er det en fordel for meg å kunne velge selv når jeg ønsker å jobbe. Det å kunne velge selv hvilke dager, når og hvor lenge jeg ønsker å jobbe om gangen har gjort dette til en sikker jobb som aldri kommer i veien for noen ting.

For meg personlig er den største utfordringen med jobben den delen der du samler informasjon. Type å intervjue ungdommer i nærområdet. Men selv om dette er det jeg synes er vanskeligst, så er heller ikke dette egentlig noe problem.

Utfordringen er å finne hyggelige ungdommer som ønsker å komme i avisen. Nå har det seg slik at jeg alltid intervjuer personer på samme sted, så i mitt tilfelle så har nok dette noe med saken å gjøre. Men aller oftest går det veldig fint, noen av dem jeg har intervjuet tidligere har jeg til og med blitt venner med i senere tid.

Du møter utrolig mange nye, forskjellige mennesker, noe jeg velger å se på som en lærerik opplevelse. Samtidig forbedrer du evnen din til å ta kontakt med fremmede. Dette er en flott egenskap som du alltid kommer til å ha nytte av. Når du begynner på ny skole, får deg ny jobb, eller kanskje til og med flytter til et nytt sted, ja, i alle disse situasjonene er det utrolig greit å kunne starte en samtale med noen du ikke kjenner, uten at det skal være noe stort problem.

I Norge har det seg faktisk slik at altfor mange kikker ned i bakken når man går forbi hverandre. Utallige ganger har jeg sett mennesker i alle aldre sette seg på det ytterste setet i bussen for å unngå å måtte sitte med noen de ikke kjenner. Selv når bussen er stappfull og mange må stå. Det er rett og slett blitt uvanlig å slå an en samtale med noen du ikke kjenner fra før av. Det å smile til noen i det dere går forbi hverandre kan få deg stemplet som rar. Når ble samfunnet vårt så utrolig ensomt og isolert?

Ved å jobbe i redaksjonen får jeg muligheten til å forbedre meg på akkurat dette. Hver gang jeg er i Haugesund for å intervjue noen, så befinner jeg meg langt utenfor komfort sonen min.

Og vet du hva? Det er jeg utrolig takknemlig for.

Man vokser på slikt, forstår du. Hadde flere våget å ta det steget utenfor den lille, gode boblen som vi alle har rundt oss, så tror jeg vi kunne fått et varmere, mer inkluderende samfunn. Dette er en av hovedgrunnene til at jeg anbefaler alle der ute som liker å skrive til å søke etter jobb i ungdomsredaksjonen i Haugesunds Avis.

Er du interessert i å bli en del av ungdomsredaksjonen i Haugesunds Avis. Ja, da bør du sende en e-post til ung@h-avis.no.

Skriv noen linjer om hvor du bor, hvor gammel du er, ja, hvem du er. Fortell gjerne også hvorfor du ønsker å være med i redaksjonen.

Kommentarer til denne saken