Gå til sidens hovedinnhold

Unge jenter utsatt for krenkende adferd på buss

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 40-årene er pågrepet. Politiet vil komme i kontakt med vitner.

HAUGESUND: Onsdag 14. august rykket politiet ut til en buss på vei til Bleikemyr i Haugesund.

Om bord hadde to jenter blitt utsatt for krenkende adferd fra en mann i 40-årene. En annen mann skal ha oppdaget hva som skjedde, og blandet seg inn.

De to jentene gikk så av bussen på første busstopp, hvor de ga beskjed til en voksen person. Vedkommende tok umiddelbart kontakt med politiet.

Mannen som hadde utsatt jentene for krenkende adferd var fremdeles om bord i bussen, og ble pågrepet kort tid etter. Han er i 40-årene, og har fått status som siktet.

Politiet opplyser at jentene ikke er fysisk skadet etter hendelsen.

Det er gjennomført avhør av både den siktede, fornærmede og vitner. Likevel etterlyser politiet at flere melder seg.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med mannen som grep inn, og andre vitner som har sett hendelsen eller har andre opplysninger som kan belyse saken. De kan kontakte politiet på telefon 02800, sier avsnittsleder for generell etterforskning Morten Areklett ved Karmøy lensmannskontor.

Han er ellers sparsom med opplysninger for å ikke påvirke etterforskninger og eventuelle vitneforklaringer.

– Det jeg kan si, er at vi håper folk melder seg, slik at vi kan bli fort ferdige med denne saken. Den er høyt prioritert ettersom jentene er mindreårige, sier Areklett.

– Hvordan går det med de to jentene?

– De blir tatt vare på, og får tilbud om helsemessig oppfølging dersom de trenger det. Men som sagt er de ikke fysisk skadet etter hendelsen.