Hvordan er det å være ung? Bruk tekst, video, bilder eller lyd og vinn 5.000 kr

KONKURRANSE: - Vi er åpen for bidrag av ulike format, alt fra filmsnutt til tekst, sier Elisabeth Aarekol, pedagogisk veileder i Karmøy kommune.

KONKURRANSE: - Vi er åpen for bidrag av ulike format, alt fra filmsnutt til tekst, sier Elisabeth Aarekol, pedagogisk veileder i Karmøy kommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi ønsker å få fram den tydelige stemmen og kreative måter å uttrykke seg på, sier Elisabeth Aarekol.

DEL

UNGDOM:  Hun jobber som pedagogisk veileder i oppvekst – og kulturetaten i Karmøy kommune, som arrangerer Ung Her-konkurransen i samarbeid med Haugesunds Avis. Konkurransen er for unge mellom 13 og 20 år, fra hele Haugalandet, og du kan selv velge sjanger.

– Vi har åpnet for ulike format, alt fra filmsnutt til å levere inn en sang, en tekst, et dikt eller bilder. Kun fantasien setter grenser. Konkurransen går på meningsytring og ikke nødvendigvis skriving, sier hun.

Bakgrunnen for initiativet er at Karmøy kommunestyre har bestemt å sette i gang med ungdomsråd fra skoleåret 2018–2019. I  forkant arrangeres Ungdomskonferansen 2018 som går 7. juni.

Stiller seg åpne

– Vi satte ned en arbeidsgruppe om hva ungdomskonferansen skal bestå i. Den skal handle om hva ungdom er opptatt av. Vi stiller oss helt åpne, og tenker lokalt, nasjonalt og globalt, forteller Aarekol.

Karmøy har seks ungdomsskoler med i alt 1.150 elever, og to videregående skoler. Aarekol har kontaktet skolene via e-post og kommer til å følge opp med å snakke med dem. Målet er å få elvene engasjert, og at klasser kan bruke tid på lage bidrag til Ung Her-konkurransen. I tillegg inviteres ungdom fra hele regionen med i konkurransen.

Ønsker engasjement

15 bidrag vil bli premiert med 1.000 kroner hver fra Karmøy kommune. Haugesunds Avis deler ut 1. premiere på 5.000 kroner, 2. premiere 3.000 og 3. premie på 1.000 til unge fra hele Haugalandet, som kommer med de mest interessante og tankevekkende bidragene.

Ansvarlig redaktør Einar Tho sier det er naturlig at Haugesunds Avis er med og arrangerer en slik konkurranse, som den fremste debattarenaen på Haugalandet.

– Da er det viktig at også ungdommen ser at de har et sted å komme fram med sine meninger og tanker. Alle enkeltpersoner har mulighet til å påvirke hvordan de skal ha det. Men da må man være bevisst på muligheter og utfordringer – og vise engasjement til å gjøre noe med dem.

– Er det noe begrensninger på bidragene?

– Så lenge det kan publiseres på h-avis.no, kan de mottas.  Dette er ingen konkurranse om å være flinkest. Vi ønsker gode observasjoner, nye tanker og engasjement. Bidragene kan for eksempel handle om konkret ting i nærmiljøet, om noe som skaper glede eller frustrasjoner, eller om hvordan vi oppfører oss mot hverandre. Rammene er veldig frie. 

Juryen

I juryen sitter teatersjef Morten Joachim, påtroppende rådmann i Karmøy Vibeke Vikse Johansen, to unge fra arbeidsgruppen: Eli Børve og Filip Storm, samfunnsdebattant Nancy Herz, artist Espen Fernando Aarvik og ansvarlig redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis.

– Frist til å sende inn bidrag er 22. mai, og vi håper mange unge tenner på konkurransen forteller Aarekol og Tho.

Bidrag kan legges inn på en egen side på www.h-avis.no/ungher.

Videobidrag kan lastes opp her.

Ellers kan man sende e-post til ungher@h-avis.no.

Artikkeltags