Gå til sidens hovedinnhold

Urutinert norsk tropp senket Danmark

Artikkelen er over 2 år gammel

Lisa-Marie Utland scoret det avgjørende målet på overtid da Norge snudde kampen og slo Danmark 2-1 i Algarve Cup onsdag

Røa-spillerne Utland og Therese Sessy Åsland sørget for snuoperasjonen og en flott start på Algarve Cup for Norge onsdag.

Tross en frisk norsk åpning var det Danmark som tok ledelsen. Nadia Nadim utnyttet at Cecilie Fiskerstrand sto på halvdistanse ved å lobbe ballen elegant over sisteskansen og i mål etter et drøyt kvarter.

Nadim hadde mulighet til å bli tomålsscorer ved to anledninger like etter pause, men Fiskerstrand var godt med på notene.

Kvarteret før slutt sørget Åsland for balanse i regnskapet med et utsøkt frispark fra 20 meter. Det var Røa-spillerens første landslagsmål i hennes tredje landskamp.

Det så lenge ut til å gå mot uavgjort, men på overtid var det en annen Røa-spiller scoret. Da danskenes sisteskanse ga retur på et skudd fra Amalie Eikeland, pirket Utland inn den avgjørende scoringen til stor jubel for de norske fotballkvinnene.

Norge har dermed gode muligheter for en bra plassering i årets Algarve Cup. Med seier mot Kina fredag er muligheten for finale stor. Finale og øvrige plasseringskamper spilles onsdag.

Det var et ungt og relativt uerfarent norsk lag som fikk bryne seg på Danmark. Startelleveren hadde mindre enn ti landskamper i snitt. Matchvinner Utland var mest erfaren med sine 37, mens Kolbotn-spiller Karina Sævik debuterte.

Kommentarer til denne saken