«Ut av stadion»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tittelen forteller hva SK Vard og FK Haugesund har fått melding om fra idrettssjefen i Haugesund kommune og sjefen for Haugesund stadion. To man bestemmer dette ser det ut som …

For Vards del betyr dette at de spilte sin siste hjemmekamp i 2. divisjon med opprykksmuligheter til 1. divisjon på Stadion 3.10 i år, mot at de i fjor spilte siste hjemmekamp i 3. divisjon 26.10! Over 3 uker senere. Hadde de fulgt samme sluttdato i år, så hadde de kunnet spilt 2 av sine 3 hjemmekamper i sluttspillet på Haugesund stadion. Og det er ikke værforholdene som gjør dette umulig, for banen ser upåklagelig ut den for tiden. Nei det er idrettssjefen og stadionsjefen som bestemmer dette, og argumentet for Vards del har vært at banen vil ikke tåle den harde belastningen den får hvis begge lag skal spille nesten mot jul.

Jeg kan til dels forstå redselen for dette i en unormal lang sesong, som i år, men det må da være mulig å være fleksibel fra uke til uke om hva banen tåler, basert på nettopp været. Og ut fra dette vurdere hvor mye banen kan belastes.

Nå har banen ligget i praktfullt høstvær i 2 uker uten at noen har brukt den, og den ser mer ut som en golfbane, og det er vel gjerne det man ønsker at den skal være igjennom hele vinteren? Men det er og blir en fotballbane, som det alltid har vært.

Jeg blir ikke mindre i stuss om avgjørelsen til de to nevnte herrer, når det uttales i avisen om at, sitat:«Det er ikke først og fremst kvaliteten på gressmatten som gjør at FKH kanskje ikke får spille på Stadion. Det er nemlig vinteren kommunen og stadion-selskapet frykter». Jeg er klar over at eierne av Stadion kan stenge banen hvis den ikke er i forsvarlig stand, men det er vell en avgjørelse som tas før den enkelte kamp, og med den vinteren vi er vant med her i byen, tror jeg vi kan slappe av. For ellers trodde det faktisk det var opp til dommeren å avgjøre om banen var spillbar eller ikke.

Med det vi opplever på Stadion i år, bør ihvertfall være en pekepinn på hva fremtidige eiere av Stadion raskt må gjøre: Få lagt banen om til kunstgress. Andre har påvist i HA at med to klubber på Stadion er bruken snaut 70 timer i året. Kunstgress kan bruker opptil 2000 timer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken