Hva med litt rock, Ole Paus eller Janove?

PROG & ROCKFESTIVAL 2019: D'AccorD med vokalist og fløytist Daniel Måge i spissen spiller fredag på Høvleriet.

PROG & ROCKFESTIVAL 2019: D'AccorD med vokalist og fløytist Daniel Måge i spissen spiller fredag på Høvleriet.

Denne helgen byr på Haugesund Prog- og Rockfestival, Ole Paus i Sveio og Janove i Festiviteten. Pluss mye for bokfolket.

DEL

FILMPREMIERER

«AMANDA»: David lever fra hånd til munn, med diverse småjobber og er egentlig ganske fornøyd med det. Men en skjebnesvanger dag endres Davids liv totalt: Under et terrorangrep i Paris blir hans søster, Sandrine, drept, og kjæresten Lena hardt såret. I tillegg til sjokket og smerten, får David også ansvaret for sin sjuårige niese Amanda.

«AVENGERS MARATON»: Rekken av grusomme hendelser utført av Thanos utryddet halve universet og oppløste Avengers. Nå tvinges de gjenværende superheltene ut i et siste oppgjør i den 22. filmen til Marvel Studios, «Avengers: Endgame».

«DE DØDES TJERN»: Norsk skrekkfilm inspirert av «De dødes tjern» av Bernhard Borge alias André Bjerke. Med blant annet Iben Akerlie, Jakob Andersen Schøyen.

«FAMILIEN ADDAMS»: Familien Addams lever sitt merkelige liv i fred og ro i flere år. Når det plutselig dukker opp en helt ny by i nabolaget, og en påtrengende oppussingsekspert ser på familien som en trussel, er det slutt på familiefreden.

«HIGH SCHOOL MUSICAL MARATON»: I «High School Musical 3: Senior Year» er Troy og Gabriella i ferd med å avslutte high school, og må forholde seg til at deres veier skilles når de nå skal starte på forskjellige college.

KONSERTER

EMILIE NICOLAS

Haugesund, fredag: Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket da hun slapp debutsingelen «Pstereo» i 2013. Denne høsten tar hun med seg bandet sitt til et utvalgt norske scener. Konserten fredag i Festiviteten er en del av Haugesund.

EMILIE NICOLAS:  Festiviteten fredag som en del av Haugesund.

EMILIE NICOLAS: Festiviteten fredag som en del av Haugesund.

GJERMUND LARSEN TRIO

Haugesund, fredag: Gjermund Larsen Trio er tilbake til Haugesund igjen og spiller i Kulturkirken Skåre. Trioen består av Gjermund Larsen: feler, Andreas Utnem: harmonium og Sondre Meisfjord: kontrabass.

EVA WEEL SKRAM

Stord, fredag: Eva Weel Skram sin konsert i Stord kulturhus er utsolgt.

JANVOVE

Haugesund, lørdag: Janove Ottesen er på turne med EP-en «Spindelvevriff». En personlig og neddempet konserten som kan oppleves i Festiviteten lørdag.

JANOVE: Akustisk konsert i Festiviteten lørdag.

JANOVE: Akustisk konsert i Festiviteten lørdag.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Unni Hilt og Mads Pedersen med band spiller under Lørdagsjazzen. På grunn av Haugesund Prog & Rockfestival er konserten flyttet fra Høvleriet til Teatercaféen i Festiviteten.

OLSEN & JENSEN

Stord, fre-søn: Olsens & Jensens viseklubb har en travel helg. Fredag kommer Henning Kvitnes til Osvald pub. Konserten er utsolgt. Lørdag spiller husbandet Trio Hest dansbar country, og søndag besøker Stefan Sundström Osvald og viseklubben for andre gang.

OLE PAUS OG AD LIBITUM I Sveio, søndag: Konsert fra albumet «Det begynner å bli et liv – det begynner å ligne en bønn» der låter av Ole Paus krysser salmer av Hans Adolph Brorson. Lokale proffe musikere deltar – Torbjørn Økland, Ole Jacob Hystad, Kjetil Olai Lundø og Svein Ragnar Myklebust samt Sveio Vokalgruppe/ Ungdomskor.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Kirsten Opstad viser utstillingen «Resten av kroppen i Billedgalleriet i regi av Haugesund Kunstforening. Utstillingen omfatter i alt 75 selvportretter av kunstneren.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, fr.-sø.: «D. D. S. Ø-I-F – Dyr du skulle ønske ikke fantes» er en utstilling som er basert på dyr fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor. Fra slanger til det skumle namibiske neshornet. Lørdag er det familiedag med ulike aktiviteter på museet.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Sesongåpning i galleriet i Rosendal med Elin Gabrielsen grafikk og Torstein Lund Eik foto.

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Galleri Giga i Leirvik viser grafikk av Alexander Stub. Utstillingen står til midten av november.

KREATIV STREK – HØSTUTSTILLING

Haugesund, lørdag: 14 kunstnere i gruppen Kreativ Strek stiller ut i Gamle Slaktehuset. Anne Lise Risvold forteller at de har med seg malerier, tegninger og en god del akvareller.

NINA SANDØY I KARMØY KUNSTFORENING

Karmøy, lørdag: Nina Sandøy åpner utstilling i Kopervik kulturhus. Hun har med seg 26 malerier. Haugesunderen er en populær kunstner, og utstillingen står en uke.

DE DØDES DAG-UTSTILLING

Haugesund, lørdag: Den meksikanske kunstneren Brenda Mata, bosatt på Stord, viser 13 av sine bilder på Haugesund folkebibliotek. Temaet er «De dødes dag».

SCENE

«EIN MANN OG EIT PIANO»

Haugesund, fre: I kabaretkonserten «Ein mann og et piano» inviterer Espen Hana publikum med på en musikalsk reise i sitt eget liv. Skuespilleren og artisten tar deg med tilbake til røttene sine, til menn med piano og med stemmen som sitt uttrykksmiddel. Han geleider deg gjennom sitt eget liv. Festiviteten fredag.

TEATER

«EN MIDTSOMMERNATTS-

DRØM

Haugesund, lør-søn: Shakespears frodige komedie spilles på Tønnelofet på Staalehuset. Barokksolistene er alt fra å være alver til slottsmusikere. Midt i sentrum av en sprelsk forestilling full av komikk og poesi, finner vi Ane Skumsvoll. Forestillingen har fått terningkast fem i både Haugesunds Avis og Stavanger Aftenblad.

«TORNEROSE»

Haugesund, fre-søn: Familieforestillingen «Tornerose» hos Brosteinsteateret ved Hemmingstad Kultursenter hadde premiere tirsdag og spilles denne helgen. Eventyret om «Tornerose» har mange overraskelser, spenning og komedie for hele familien.

«DEN UTROLIGE HISTORIEN OM ...»

Haugesund, lørdag: Dette er Scenekrafts første teaterprosjekt rettet mot barnepublikummet. Nina Sele og Elsa Aanensen lager med dette en liten teaterføljetong med fire forestillinger under samme konsept. I Festiviteten kan små og store oppleve «Den utrolige historien om ... konger og dronninger!». Dette er andre del av prosjektet.

FESTIVALER

SILK-FESTIVALEN

Karmøy, fre-søn: SILK-festivalen er ti år, og 70 forfattere og musikere blir å se og høre på Karmøy og i Haugesund. En rekke krimforfattere kommer som Tom Egeland, Geir Tangen og Agnes Matre. Andre som kommer er blant annet Marie Aubert, Carsten Jensen, Anders Totland og Drillo. Det blir forestillinger, Claudia Scott og andre spiller.

HAUGESUND PROG & ROCKFESTIVAL

Haugesund, fre-lør: Fredag åpner festivalen på Høvleriet med D'AccorD. Ellers spiller Wobbler og Zeppelin coverbandet Gentle Groove. Lørdag står disse navnene på listen: Gåte, Action & Tension & Space og det svenske progbandet Anekdoten.

FALTURILTU

Stord, lør-søn: Falturiltu, festivalen for nynorsk barne- og ungdomslitteratur starter lørdag, varer en uke og har et bredt program. Marit Kaldhol er festivaldikter. I fjor hadde festivalen over 7.000 besøkende og foregår i flere kommuner. Bok og pølse, Dyras beste sjekketriks og festivalutstilling i Galleri Günther er noe av det som skjer i helgen.

ARRANGEMENTER

IRSK KULTURELL KOSEKVELD

Karmøy, fredag: Norheim kulturhus får besøk av Slogmåkane mens Helge Hammersland og Hugo Sørbø byr på standup. HAUGESUND PLATEMESSE

Haugesund, lørdag: I Garasjebryggeriet har 18 plateselgere rigget seg til. Ca. 10.000 brukte plate er for salg og har doblet seg i forhold til i 2018.

KINODAGEN

Haugaland/ Sunnhordland: Lørdag arrangeres Den Store Kinodagen over hele landet på kinoene.

BOKMESSE

Haugesund, lør-søn: Lions Club Haugesund Tonjer har bok- messe og loppemarked i helgen på Karmsund vid. skole. Et stort utvalg av bruktbøker er til salgs.

SØNDAG MED SVEIO KYSTLAG

Sveio, søndag: Foredrag om Rolvsnesbåten ved Sindre Nilsen og åpent hus på Kysttunet.


Artikkeltags