I helgen kan du gå på to festivaler

KLAR FOR SILK: Tom Roger Aadland har konsert med bandet sitt under SILK-festivalen fredag.

KLAR FOR SILK: Tom Roger Aadland har konsert med bandet sitt under SILK-festivalen fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tom Roger Aadland og en haug med forfattere på SILK? Eller platemesse og progrock på Høvleriet og Garasjebryggeriet? Mye å gjøre i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«NØTTEKNEKKEREN OG DE FIRE KONGERIKENE»: Alt Clara ønsker seg er en veldig spesiell nøkkel som kan åpne en eske med en uvurderlig gave. En gylden tråd leder henne til den ettertraktede nøkkelen, som så forsvinner inn i en underlig og mystisk parallell verden.

«BOHEMIAN RHAPSODY»: Dette er en hyllest til Queen, deres musikk og deres ekstraordinære vokalist Freddie Mercury, som trosset stereotyper og ble en av verdens mest elskede entertainere. Filmen følger bandets framgang gjennom deres ikoniske låter og revolusjonerende lyd – og deres nedtur i takt med at Mercurys livsstil spinner ut av kontroll.

«ETT MINUTTS STILLHET ...»: Året er 1956. Under et besøk på kinoen i Vest-Berlin ser kameratene Theo og Kurt dramatiske bilder av det ungarske opprøret i Budapest på Filmavisen. Tilbake på skolen i Stalinstadt, bestemmer de seg spontant for å holde ett minutts stil i solidaritet med opprørets ofre i skoletimen.

«GORDON & PADDY – NØTTEMYSTERIET I SKOGEN»: En nøttetyv herjer i skogen. Rykter om at det kan være den store, skumle reven får de andre dyrene til å skjelve i buksene. Politimester Gordon vet ikke hva han skal gjøre. Han trenger en kjapp og effektiv assistent. Ved en tilfeldighet kommer han over den ensomme, lille musa Paddy som er perfekt til jobben.

«GÅSEHUD 2 – MONSTERKVELDEN»: Når Sonny og Sam snubler over en av Gåsehud-bøkene til R.L. Stine, slipper de løs mørke krefter i form av den snakkende dukken Slappy. Han planlegger å sette fri alle bøkenes monstre på Halloween-kvelden og ta over verden.

KONSERTER

THE BETALES OG SYMFONIORKESTER

Tysvær, fredag: Det Betales ble etablert i 1976 som et hyllestband til The Beatles og har dermed holdt på i over 40 år med Beatles-tribute og turnert både innenlands og utenlands. Deres agenda akkurat nå og som gjør at Nord-Rogaland Symfoniorkester har kommet inn i bildet, er at de går ut symfonisk. Først gjorde de et samarbeid med Trondheim Symfoniorkester og i Drammen i august. Fredag er band og orkester i Tysværtunet. «Best of Beatles» heter konserten, og publikum får høre mange kjente låter.

TOM ROGER AADLAND

Karmøy, fredag: Tom Roger Aadland byr på konsert med et femmanns band i Gamle Verkstedet. Konserten er en del av SILK-festivalen.

JAN EGGUM

Haugesund, fre-lør: Jan Eggum alene med gitaren og mellom låtene-snakk kommer til Flytten i helgen. Lørdagens konsert er en dagkonsert.

JANOVE

Haugesund, lørdag: Janove kaller han seg, soloartisten Janove Ottesen. Kaizers Orchestra er historie, og Janove er på turne og spiller i Festiviteten.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Lørdagsjazzen arrangeres denne gang på Byscenen. Dit kommer Svein Tang Wa og Gjøkene fra Stavanger.

HALLOWEEN-NIGHT

Etne, lørdag: Ole River Saloon har Halloween Night der DJ Joar Øvre styrer musikken.

TERRAPLANE

Karmøy, lørdag: Bluesbandet Terraplane fra Haugesund spiller på Holmen Brygge. Konserten er en del av SILK-festivalen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI

Haugesund, fredag: I regi av Haugesund Kunstforening stiller Tor-Arne Moen ut malerier. Serina Erfjord/ Magnus Oledal viser installasjon. Utstillingen i Billedgalleriet står til 11. november.

KREATIV STREK

Haugesund, lørdag: Kreativ Strek er en kunstgruppe som holder til på Hemmingstad bydelshus. Lørdag samler de seg på Gamle Slaktehuset og stiller ut alt fra akrylmaleri til oljebilder og akvareller. Utstillerne er: Audhild Bjerkenes, Berit Ekrene, Ellen Frøiland, Haldis Hagland, Leif K Johannesen, Bente Rose Minde Johnstad, Liv Bente Lunde, Bodil Løken, To

Kreativ strek: 1. rekke: Gull-Britt Mallaug, Berit Ekrene, Bente Rose Johnstad, Anne Elise Risvold. 2 rekke: Vigdis Mardal, Bodil Løken, Audhild Bjerkenes, Liv Bente Lunde og Leif K Johannesen.

Kreativ strek: 1. rekke: Gull-Britt Mallaug, Berit Ekrene, Bente Rose Johnstad, Anne Elise Risvold. 2 rekke: Vigdis Mardal, Bodil Løken, Audhild Bjerkenes, Liv Bente Lunde og Leif K Johannesen.

ve Marion Løvvik, Gullbritt Mallaug, Vigdis Mardal, Åse Revheim, Anne Elise Risvold og Solveig Vinsrygg.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Galleri Giga ga seg tidligere i høst. Nå blir det nyåpning av galleriet i Bytunet ved ordfører Gaute Epland.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Ellen Lien Rygg stiller ut i Moster Amfi. Utstillingen står til 6. november.

TEATER

BROSTEINSTEATERET

Haugesund, fre-søn: Brosteinsteateret spiller «Askeladden og Trollbarna» på Hemmingstad kultursenter denne helgen. Det blir én forestilling fredag og to forestillinger både lørdag og søndag. Niels Petter Solberg er ansvarlig for både manus og regi. Forestillingen tar oss gjennom en reise i eventyrets rike med mange overraskelser fra dens verden. Der møter vi en bukett av karakte

rer som Askeladden, Tyrihans, Rapunzel, Snehvit, Askepott, Rødhette, prinsesse Gullhår og mange andre.

FESTIVALER

HAUGALAND PROG OG ROCK FESTIVAL

Haugesund, fre-lør: Festivalen går for femte gang i år, både på Høvleriet og i Garasjebryggeriet. Med band som Kvernebergs Streamdome, Curved Air, Spurv, Galahad, Sauli, Tind, Tusmørke, Sabbath In Black og Arabs In Aspics med Edgar Broughton. Han har også solokonsert under platemessen som går lø

HØVLERIET:  Sabbath In Black fra Kopervik blir det lokale innslaget under helgens Haugalandet Prog og Rock festival.

HØVLERIET: Sabbath In Black fra Kopervik blir det lokale innslaget under helgens Haugalandet Prog og Rock festival.

rdag formiddag. Har kan du skaffe deg brukte godbiter på vinyl. Plateselskap og andre kommer til å ha stand.

SILK-FESTIVALEN

Karmøy, fre-lør: Årets utgave av Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival (SILK) er omfattende. Festivalen åpnet onsdag i Skudeneshavn. Fredag kan du blant annet få med deg foredrag om navn som forsvinner, om krigen på Karmøy, bokdebutant Tønes som også har en minikonsert. Det blir SILKeFotball med Davy Wathne, Arne Scheie og flere andre. Ruth Lillegraven, Lasse Gallefoss og Tom Egeland er andre navn. Lørdag hylles Jon Michelet, Åge Hareide-biografien presenteres. Per Petterson, Pål Jackman, Nina Lykke, Marian Keyes, Sara Omar og mange andre blir å se og høre.

FALTURILTU-FESTIVALEN

Stord, søndag: Falturiltu er en festival for nynorsk litteratur. I år blir det hele 90 arrangementer i ti kommuner inklusiv skolebesøk fra 3.–9. november. Søndag er det Falturiltufest med Building Instrument, animasjonskunstner Simone Hooymans, Stord kulturskule og Musikklinekoret og Brynjar Stautland.

ARRANGEMENTER

TEMAKVELD I STORD KYRKJE

Stord, fredag: Helgemessetanker om livet og døden og å miste en vi er glad i. Foredrag ved sykehusprest Valborg Sinnes. Musikk ved André Eide.

BOKLANSERING

Haugesund, lørdag: Vegard Vandvik har skrevet ny bok rundt et høyaktuelt tema «tidenes tidsklemme» for småbarnsforeldre og «tidenes egotripp» for dagens besteforeldregenerasjon. «Barnebarnboka» er oppfølgeren av «Bestefarboka» og gjennomillustrert av forfatteren. Med over 60 tegninger som barna kan fargelegge. Lansering på Carlos kaffebar og deretter Labben på Gamle Slaktehuset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken