Bocca og andre vårlige konserter - og rock

OLE PAUS: Opptrer på Folkefest på Sveiotorget lørdag sammen med Helge Toft, Bjørn Berge og flere andre.

OLE PAUS: Opptrer på Folkefest på Sveiotorget lørdag sammen med Helge Toft, Bjørn Berge og flere andre.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mye skjer i byen og i distriktet denne helgen. Korkonserter, syng våren inn-konserter, festivaler og rock. Sjekk hva du kan gjøre.

DEL

FILMPREMIERER

«DEN FANTASTISKE REISEN TIL FAKIREN SOM GJEMTE SEG I ET IKEA-SKAP»: Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør drar han til Paris for å finne sin far, med en falsk 100-euroseddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA, som han har drømt om å besøke fra han var liten.

«DEN SISTE GENTLEMAN»: Robert Redford i sin siste filmrolle som den sjarmerende bank- røveren Forrest Tucker. Som 70-årig rømmer Forrest fra San Quentin-fengselet og begår en rekke bankran som etterlater de bankansatte både forvirrede – og sjarmerte.

«LORO»: Livet til den skandaløse Silvio Berlusconi har i lang tid vært klar for filmatisering. I «Loro» møter vi Berlusconi under en stormfull periode i hans karriere; hans ekteskap til sin andre kone skranter, og han har mistet sin formelle politiske makt.

«ON THE BASIS OF SEX»: En film inspirert av den sanne historien om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) og hennes kamp for likestilling i USA. Filmen fokuserer på startfasen i hennes kamp.

«PET SAMATARY»: Louis Creed og konen Rachel flytter til et hus i landlige omgivelser sammen med sine to små barn, Gage og Ellie. Ryktene går om en mystisk kirkegård i nærheten der barna begraver sine kjæledyr. Og noen ganger har dyrene vendt tilbake fra de døde. Skrekkfilm med 15-årsgrense basert på Stephen King-roman.

« SHAZAM!»: Med litt magi kan vi alle finne fram til superhelten i oss. Billy Batson, en gatesmart 14-åring, oppdager at det magiske ordet shazam forvandler ham til en voksen superhelt. Action/ fantasy med 9-årsgrense.

KONSERTER

«VÅR BEATLES-HYLLEST»

Haugesund, fredag: Festiviteten er stedet for konserten «Vår Beatles-hyllest». Denne kvintetten skal synge Beatles-klassikere: Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Bjarte Hjelmeland, Atle Pettersen og Lise Karlsnes.

ISKALD – SKAUR

Haugesund, fredag: Flytten pub for besøk av black metal- bandene Iskald og Skaur.

PÅSKEFEST

Karmøy, fredag: Stavanger Gospel Company opptrer i Kopervik kirke. Egil Svartdahl er med, Voice of Joy og andre kor.

«GÅTEN OM KORSET – EN PÅSKEKONSERT»

Haugesund, fre-søn: «Gåten om korset» er en påskekonsert med duoen Garness i Rossabø kirke. De har med seg band, korister fra musikklinja ved Bibelskolen i Grimstad mens Jostein Ørum har laget tekstene.

THE ALARM OG NOVOCAINE

Haugesund, lørdag: The Alarm hadde flere store hit på 1980- tallet, blant annet «The Stand» og «Sixty Eight Guns». Bandet har ikke spilt i Rogaland siden 1985. Siste utgivelse er fra 2018, «The Equals». Novocaine har en rekke lokale musikere og varmer opp på Flytten pub.

THE ALARM: Bandet har mange store hits på samvittigheten og spiller på Flytten  lørdag.

THE ALARM: Bandet har mange store hits på samvittigheten og spiller på Flytten lørdag.

GRINDE SKULEKORPS

Tysvær, lørdag: Grinde skolemusikkorps er 60 år i 2019. Det markeres med jubileums-konsert på Tysværtunet.

SYNG MED OSS

Karmøy, søndag: Familie- arrangement med Kolneskoret, Tysvær trekkspillklubb, Mannsgruppen XO og Linn Isabel Eielsen.

LISSIE

Haugesund, søndag: Lissie kommer til Haugesund for fjerde gang. Denne gang har hun med seg pianist og gjør akustiske versjoner av noen av hennes kjente sanger, pluss et par coverlåter. Akustisk atmosfære i Festiviteten.

AADLAND, FURUBOTN, MOLLAND

Tysvær, søndag: Trioen Tom Roger Aadland, Elin Furubotn og Solfrid Molland har spilt sammen flere ganger og fått gode tilbakemeldinger på prosjektet sitt. Nå blir de å høre i Tysværtunet kulturhus.

«VÅRENS VAKRESTE HARMONI»

Haugesund, søndag: Nord-Rogaland symfoniorkester og Kammerkoret Bocca presenterer musikk av Joseph Haydn og Edvard Grieg i et stort samarbeid, en klassisk vårkonsert i Vår Frelsers kirke. Dirigent for konserten er Ive Buch Romme, som dermed blir orkesterets første kvinnelige dirigent.

BOCCA: Ive Buch Romme er dirigent for  Bocca, som har konsert sammen med Nord-Rogaland symfoniorkester.

BOCCA: Ive Buch Romme er dirigent for Bocca, som har konsert sammen med Nord-Rogaland symfoniorkester.

SYNG MED OSS I TYSVÆR

Tysvær, søndag: Tysvær Blandakor inviterer til «Syng med oss» i Aksdal kyrkje. Det blir allsang, korsang, solister og besøk av Tysværs svar på Søstrene Bjørklund.

VÅRKONSERT I ÅKRA

Karmøy, søndag: Konsert i Åkra kirke med Solrun Braga-dottir, operastjerne fra Island/Italia, fiolinist Kristine Langeland og Paul Leithaug (flygel og orgel). Nordisk konsertprogram, Grieg, operaperler og vårtoner.

VÅRKONSERT MED VIBRAN

Haugesund, søndag: Mannskoret Vibran inviterer til familievennlig konsert i aulaen ved Skeisvang vgs. Et utvalg av Haugalandets musikalske talenter får vise sine kvaliteter. Mannskoret vil også bidra med et spennende og bredt repertoar. I år har vi besøk av Haugesund Barnekor og talenter fra Karmøy Kulturskole.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Vestlandsutstillingen 2019 – «Vi er stedene» åpner i Haugesund Billedgalleri fredag. Dette er en utstilling med kunstverk laget av 35 kunstnere som på ulike vis er tilknyttet Vestlandet. 13 av dem er fra Rogaland. De har laget kunst her, vokst opp, levd og tilegnet seg andre sterke bånd til landsdelen. Utstillingen står til 21. april.

WONDERWALL

Haugesund, fredag: Åpningsfest og salgsutstilling med Billy Roy Økland, Pål Eide, Lars Tveit, Erlend Briggar Larsen, Jan Terje Rafdal, Merethe Lundetræ. Livemusikk ved Salvador Dassi. Wonderwall holder til i Garps tidligere lokaler i Karmsundgata.

GALLERIET I KOPERVIK KULTURHUS

Karmøy, lørdag: Utstillings-åpning i Galleriet i Kopervik kulturhus, «Variasjoner». Med Bjørn Arne Hveding foto, May Grindhaug Hveding foto, Iris Grindhaug Hveding metallarbeid og Jarle Hrafh Grindhaug foto.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Utstilling med kunstneren Alf Christian Hvaring fra Oslo. Bildene er forankret i figurativ historiefortelling. Utstillingen står til 20. april.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Maleri og grafikk av Dag Hoel. Står til og med 28. april.

SCENE

«VÅRE BESTE HISTORIER»

Haugesund, lørdag: Nina Westerlund og Rune Bjerka serverer en kveld med humor og gode fortellinger, og program-leder Knut Netland binder det hele sammen. Velg deg ditt egen reklameinnslag du som sitter i salen og som komikerne tar på sparket.

«ME FODLE SLAGSIA»

Karmøy, fre- lørdag: Fru Haaland er løs igjen i Holmen Brygge i Skudeneshavn med sitt humoristiske show med mye sjølironi. Teamet er kropp.

PÅSKEMUSIKAL Haugesund, lør-søn: Haugesund Misjonskirke setter opp påskemusikalen «Lys lys levende» Barn, ungdom og voksne formidler påskens budskap med sang, fortelling, dans og drama.

FESTIVALER

FARTEIN VALEN-MINI

FESTIVAL

Sveio/ Haugesund/ Stord, fre-søn: Konsert fredag i Vår Frelsers kirke med duoen Nils Anders Mortensen: klaver, og Tor Johan Bøen: fiolin. Folkefest på Sveiotorget lørdag med blant annet Det norske Festorkesteret, Ole Paus, Bjørn Berge, Helge Toft, og Sveio skolekorps. Festaften i Kulturkirken Skåre lørdag med Einar Steen-Nøkleberg, Nils A. Mortensen Marianne Beate Kielland. Festivalgudstjeneste i Valestrand kirke søndag. Edvard Hoem, Henning Sommerro og kirkekoret Sactus i Nysæter kyrkje i Sagvåg søndag kveld.

TEATERFESTIVALEN 2019

Stord, fre-søn: Teaterfore-stillinger hele helgen i Stord kulturhus for barn og ungdom. Med blant annet Stord Teaterlag, Spinae Company, Haugesundscenen, Askøy ungdomslag. Minikonsert fredag med Emilie Østebø.

ARRANGEMENTER

ÅPEN DAG PÅ KOPERVIK KULTURHUS

Karmøy, lørdag: MiniMoro med «Det gule eventyregget, kafé med Kopervik Seniordans og utstillingsåpning «Variasjoner» i galleriet i kulturhuset.

Artikkeltags