Denne helgen går det i mye teater, humor og Vintersang

NORHEIM KULTURHUS: Anne Marith Sandhåland underholder i Norheim kulturhus på kulturell kosekveld fredag.

NORHEIM KULTURHUS: Anne Marith Sandhåland underholder i Norheim kulturhus på kulturell kosekveld fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Marith Sandhåland får fortsatt folk til å le. Det gjør også Haugesund Teater. Her er noe av det du kan oppleve i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«ARCTIC»: Mads Mikkelsen spiller rollen som forsker Øvergård. På oppdrag i den Arktiske tundraen blir han tvunget til å nødlande flyet sitt. Med sin primitive overlevelses instinkt, klarer han å få dagene og ukene til og gå ved å blant annet å fiske og spise fisk dag etter dag. Han er endelig i ferd med å bli reddet, men dessverre så går det ikke helt som planlagt.

«GREEN BOOK»: En italiensk-amerikansk dørvakt får jobb som sjåfør for en afroamerikansk klassisk pianist, og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Dette er en varm film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap. Tony blir sjokkert vitne til virkeligheten for svarte amerikanere i sørstatene. Musikeren Don gjengjelder lojaliteten gjennom å hjelpe den ikke akkurat skrivesterke Tony med sine daglige kjærlighetsbrev til sin kone hjemme i Brooklyn. De to kunne ikke vært mer forskjellig

«RIVE-ROLF KRASJER INTERNETT»: I denne animasjons- og familiefilmen forlater våre venner den trygge spillarkaden og må begi seg ut i det ukjente, spennende og ekspansive internettet. Som kanskje bryter sammen ved et besøk av Rive-Rolf.

«VICE»: Vice» viser hvordan en byråkrat i Washington i det stille ble en av verdens mest innflytelsesrike menn, som visepresident til George W. Bush. Og hvordan han endret landet og verden på måter som fortsatt er gjeldende i dag.

KONSERTER

LINDESNES TREKKSPILL-

KLUBB

Tysvær, fredag: Lindesnes Trekkspill har en stort publikum på våre kanter. Fredag spiller de opp i Tysværtunet kulturhus og har som vanlig med seg gjester og byr på variert musikk.

TYSVÆRTUNET: Lindesnes Trekkspillklubb er tilbake på våre kanter og spiller i Tysværtunet fredag.

TYSVÆRTUNET: Lindesnes Trekkspillklubb er tilbake på våre kanter og spiller i Tysværtunet fredag.

STORD JAZZKLUBB

Stord, fredag: Stord Jazzklubb byr denne gang på konsert fredag med Trøen/Arnesen kvartett. Konserten går på Grand Hotell.

KULTURELL KOSEKVELD

Karmøy, fredag: Norheim kulturhus byr igjen på en kulturell kosekveld. Denne gang med humorist Anne Marith Sandhåland, trubadur Bent Stølås og Kulturnatt-aktuelle Harald Hansen og bandet HGH-band.

BØMLO MUSIKKFABRIKK

Bømlo, lørdag: Bømlo Musikkfabrikk på Svortland byr på Raititoern med Remy Sjo og Årstein Tislevoll, to dyktige musikere fra Fitjar.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Lørdagsjazzen på Høvleriet byr på storfint besøk, Trøen/Arnesen kvartett byr på heftig swing og saftige ballader, i et univers der idealet om den klassiske jazz-kvartetten står sterkt.

LØP FOR LIVET-KONSERT

Bømlo, lørdag: Løp for Livet arrangerer sin årlige konsert til inntekt for kreftsaken. Brynjar Stautland, No Signal, Pauline Skreslett, Silverwings og Ten Sing Bømlo kan oppleves på scenen i Bømlo kulturhus.

DEN KLASSISKE GITARENS DAG

Bømlo/Karmøy, søndag: Dette er et nasjonalt arrangement med konserter over hele landet. I Amfisalen i Moster Amfi spiller studenter, lærere og andre på klassisk gitar. Hovedgjest er gitarist Thomas Valeur. Formålet med dette arrangementet er å sette fokus på den klassiske gitaren, og presentere hele bredda av utøvere; fra amatører til profesjonelle utøvere. I Karmøy kulturhus i Åkrehamn inviterer elever ved Karmøy kulturskole med gjester til markeringen av den klassiske gitarens dag.

BØMLO KYRKJE

Bømlo, søndag: Brødrene Nordstrand Southern Gospel holder konsert i Bømlo kyrkje. Bømlo sokneråd er arrangør.

VINTERSANG

Haugesund, søndag: Mandskoret av 1914 inviterer til «Vintersang» i Udland kirke. Sverre Rønnevig er konferansier. Koret har med seg HIL koret, Akkordiakoret og Handelstandens Sangforening. Konserten er til inntekt for kreftsaken og Kreftforeningen.

TYSVÆR BRASS OG SAGVÅG MUSIKKLAG

Tysvær, søndag: De to musikklagene inviterer til uhøytidelig «før-NM konsert» i Nygaardsalen i Tysværtunet. Begge korpsene skal framføre stykker som de skal spille under NM i Bergen, helgen etter. Tysvær Brass deltar i 4. divisjon og Sagvåg Musikklag i 2. divisjon. Gratis inngang.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Haugesund Billedgalleri åpner ny utstilling fredag: «Visuelle naboer». Kan man stille ut masseproduserte gjenstander sammen med unike kunstverk i én og samme utstilling? Vandreutstillingen gir et skråblikk på Nasjonalmuseets samling ved å vise til uventede fellestrekk mellom kunst, design og arkitektur. Blant annet kan publikum få se Andy Warhols silketrykk av daværende kronprinsesse Sonja Kjetil Aschim (sal 1) og Kay Arne Kirkebø (sal 2) viser metallkunst og tegninger. De to utstillingene i Billedgalleriet står til 10. februar.

Tysvær, lørdag: Tysvær kunstlag holder medlemsutstilling i galleriet i Tysværtunet. Utstillingsperiode er fram til 14. februar.

TEATER

«VERDA ER EIN SKANDALE»

Haugesund, fre-søn: Haugesund Teater har laget dramatikk av Agnes Ravatn sin bok «Verda er ein skandale». Oppsetningen har fått fine kritikker og terningkast 5 i Haugesunds Avis. Med Siren Jørgensen, Ane Skumsvoll og Sandra Kolstad som også står for musikken i forestillingen, og som hun framfører selv. I Festiviteten fra fredag til søndag.

HAUGESUND TEATER:  «Verda er ein skandale» spilles hele helgen i Festiviteten.

HAUGESUND TEATER: «Verda er ein skandale» spilles hele helgen i Festiviteten.

«VAFFELFISKEN»

Haugesund, lør-søn: Nok en gang kaster duoen Ida Frisch og Martin Osvold seg over det varme og lattervekkende universet til Bjørn F. Rørvik. Der finner vi de to karakterene Reven og Grisungen. Nå står «Vaffelfisken» for tur. Dette er en sprø og morsom historie om vennskap og fiskelykke. Forestillingen spilles i Intimscenen i Festiviteten.

ARRANGEMENTER

HAUGESUND FOTOFESTIVAL

Haugesund, fre-lør: På Lille Maritim skjer det i helgen. Da går Haugesund fotofestival. Folk kommer fra Stord i nord til Jærgen is ør, og fra Utsira i vest til Odda i øst for å få med seg fototips og la seg inspirer av andres bilder. Jan Kåre Ness er en av flere fotografer som forteller historien bak bildene han tar.

KOM DEG UT-DAG

Bømlo, søndag: Barnas turlag arrangerer Kom deg ut-dag. På Bømlo blir et to arrangementer, et i Vedvika på Langevåg og et ved gapahuken i turløypa til Det. Ideen med denne dagen er at folk skal få en utedag sammen med andre. Dette er et landsomfattende tiltak.

MINIMORO – KLOVNESHOW

Karmøy, lørdag: 2. klasse drama på Skeisvang presenterer klovneshow. På showet får du møte mange forskjellige klovner med svært ulike personligheter og oppførelser. Noen kan være litt rampete, mens andre kan være litt sure. Hva skjer når to helt ulike klovner møter hverandre? Først i Kopervik kulturhus der det er åpen dag med ulike aktiviteter, og deretter går turen til Skudeneshavn kulturhus.

TYSVÆR KINO

Tysvær, lørdag: Den polske filmen «Underdog» vises lørdag.

«GLEDER OSS TIL ÅR 2000»

Haugesund, søndag: Roar Eskild Jacobsen, kulturleder og journalist i Haugesunds Avis, vil i sitt foredrag ta for seg det lokale musikklivet på 2000-tallet. Det skjer i Karmsund folkemuseum og er en del av foredragsrekken om musikklivet på Haugalandet. En rekke band og artister har etablert seg lokalt, nasjonalt og/eller internasjonalt, som utøvere og låtskrivere. 2000-tallet har også gitt oss nye scener og festivaler. Jacobsen vil i sitt foredrag se nærmere på trender og tendenser.

Artikkeltags