Denne helgen kan du få med deg Rootsen i Vikedal og Tysnesfest

Artikkelen er over 2 år gammel

Festivalsommeren fortsetter med Rootsen i Vikedal der ca. 3.000 er ventet. På Tysnesfest blir det stor innrykk av minst 33.000 publikummere.

DEL

FILMPREMIERER

«HOTELL TRANSYLVANIA 3»: Monstrene fra Hotell Transylvania er tilbake, og denne gangen står de overfor noe skumlere enn all verdens spøkelser, vampyrer og varulver: Familieferie. Drac trenger en ferie fra den stressende hotelldriften, og Mavis og Johnny bestemmer seg for å ta med hele monstergjengen på et stort cruise i Bermudatriangelet.

SKYSCRAPER»: Den tidligere FBI-agenten Will Sawyer (Dwayne Johnson) kalles inn til Hong Kong for å jobbe som sikkerhetsansvarlig for verdens høyeste bygning, «The Pearl». Oppdragsgiverne insisterer på at bygget er fullstendig sikret mot alle eventuelle ulykker. Men da en gruppe terrorister setter fyr på bygget, blir den høye konstruksjonen plutselig til verdens største brannfelle.

«VELKOMMEN TIL PARIS – – INGENTING ER SOM FAMILIEN): «Velkommen til Shti'ene» (på kino i Norge i 2009) er tidenes nest største franske filmsuksess noensinne og har fått en avlegger. I den nye filmen har Valentin D slått seg opp til å bli en av de hotteste designerne i Paris. Han hevder å være foreldreløs, men egentlig så kommer han fra en skraphandlerfamilie fra Nord-Frankrike. Når familien bestemmer seg for å reise til Paris for å feire morens 80-årsdag blir det baluba, og Valentin får hendene fulle.

KONSERTER

VAMP PÅ ESPEVÆR

Bømlo, fredag: Espevær Grendautvalg arrangerer sommerkonsert på Espevær. Det skjer på Biekaien. Veteranskipet MS «Granvin» ligger til kai og brukes som scene for Vamp. Espevær er et lite samfunn, og øya får storinnrykk fredag av haugesundbandet som er rundt omkring på festivaler og småsteder nå i sommer.

VAMP:  Du kan høre Vamp på Espevær fredag.

VAMP: Du kan høre Vamp på Espevær fredag.

THOMAS DYBDAHL

Kvinnherad, lørdag: Thomas Dybdahl kommer til Baroniet Rosendal og holder konsert i Borggarden. Her han spilt flere ganger tidligere.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugsund, fre-søn: Billedgalleriet har sommerutstilling med lokale hjemstavsmalerier og grafikk med mye humor og varme. I sommermånedene disponerer kunstmuseet hele kunstanlegget og henter fram kjente og ukjente skatter fra magasinene. Ole Frøvig, Trygve Goa og Erling Hodne er noen av kunstnerne som kan oppleves.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: H.M. Dronning Sonja stiller ut grafikk og keramikk i Galleri G Guddal. Galleriet ligger i Guddalstunet ikke lengt fra Rosendal. Utstillingen blir stående til og med 19. august.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Frank Brunner åpner grafikkutstilling. Dette er den 266. og siste utstilling i Galleri Giga, som gir seg etter 20 års drift 1. oktober. Utstillingen står til og med 29. juni.

STUDIO 21

Karmøy, lørdag: Kunstneren Terje Resell er utstiller i det lille galleriet Studio 21 i Skudeneshavn denne sommeren. Resell er en av landets fremste grafikere og jobber med tradisjonelle teknikker som koldnål og etsing i kobber. Mennesket står i fokus i motivene hans.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: I Moster Amfi er årets sommerutstilling med Ellen Hegg. Hun kommer fra Trøndelag og har stilt ut både i inn- og utland.

BØMLO KUNSTLAG

Bømlo, fre-søn: I Bømlo kulturhus kan du se arbeider av tekstilkunstner Åse Ljones, som er Bømlo kunstlag sin sommerutstiller. Sting for sting forteller hun historier. Utstillingen henger til 12. august.

BLONDEFABRIKKEN

Karmøy, lørdag: Ingrid Falnes Ellingsen var en viktig tekstilku

nstner på Karmøy. En minneutstilling med hennes billedvever vises i Blondefabrikken i Skudeneshavn.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Årets sommerutstilling på Ryvarden åpner søndag og står til 4. august. Disse kunstnerne deltar: Elsa Wendt, Reidun Gytri, Gunn Vottestad, LUNCH, Venche Høvring, Anne Lise Borum, Ann Margrete Lein, Astrid Nilssen Wallace og Karl Mårtens.

teater

BARONIET ROSENDAL

Kvinnherad, fre-lør: The festival Players spiller «The Winter's Tale» av William Shakespeare i Borggarden.

FESTIVALER

VIKEDAL ROOTS MUSIC FESTIVAL

Vindafjord, fre-søn: Det blir mye musikk og liv i Vikedal når Rootsen arrangeres denne helgen. Det blir konserter i båthavna og i Vikedal Vertshus. Fredag spiller blant annet Waterboys, Rygir, Firewoodisland, Greenland Whalefishers, Pakkers Trio og Blest. Lørdag er Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Darling West, The Vossarebels og flere andre artister på plakaten.

THE WATERBOYS:  Denne helgen går Rootsen i Vikedal, og The Waterboys er headliner.

THE WATERBOYS: Denne helgen går Rootsen i Vikedal, og The Waterboys er headliner.

TYNESFEST

Tysnes, fre-søn: Over 33.000 kommer til Tysnesfest. Mange store artister, både utenlandske og norske. Aktiviteter for hele familien. Elvis Costello har meldt avbud, men Sondre Justad og Hellbillies stepper inn. Her er noen av artistene som kommer til Tysnesfest: The Prodigy, Susanne Sundfør, Alan Walker, Lissie, OnklP & De Fjerne Slektningene, Oslo Ess, Gåte, Dagny, Smokie, Miss Tati, Bigbang, Adam Douglas, Ausekarane, Trang Fødsel, Kari Bremnes, Gunslingers, Ingebjørg Bratland.

SMOKIE: Både Smokie og Susanne Sundfør blir å høre på Tysnesfest i helgen. Stor variasjon og mange artister.

SMOKIE: Både Smokie og Susanne Sundfør blir å høre på Tysnesfest i helgen. Stor variasjon og mange artister.

PIPPIFESTIVALEN

Etne, fre-søn: Festival med barneteater for de små og store. Forestillingen «Eg fann, eg fann – i huldreverda» vises flere dager. Nina Sele er regissør for stykket der 29 skuespillere er med. De aller fleste er barn. Bård Henrik Hereide står for musikken i forestillingen. Disse dagene blir det eventyrvandring, dyrehage, eventyrstund, minisirkus og parade i Skånevik.

ARRANGEMENTER

FISKEFESTIVAL PÅ BØMLO

Bømlo, lørdag: Fiskefestival med fiskekonkurranse fra Lykling kai. Elisabeth Kristensen spiller opp til dans på Lykling Grendahus. Arrangør er Trekløverne grenda & ungdomslag.

Artikkeltags