FILMPREMIERER

«BIEN MAJA – HONNINGLEKENE»: Bien Maja er en av de mest kjente barnebok-karakterene i Tyskland, og i Norge kjenner vi henne best fra Barne-tv. Historien om Maja bygger på biologiske fenomener sett fra et barns perspektiv. I denne filmen spares det ikke på animasjonseffektene.

«HEREDITARY»: Når Ellen Graham, familiens overhode dør, begynner datterens familie å grave i morens kryptiske og stadig mer skremmende familiehemmeligheter. Jo mer hun oppdager, jo mer synes arven etter henne å være en grufull skjebne familien ikke kan flykte fra. Virkelighet og fantasi smelter sammen i en fryktinngytende historie hvor familien sakte rives fra hverandre.

«OCEANS'S 8»: Fem år, åtte måneder og tolv dager er den tiden Debbie Ocean (Sandra Bullock) har brukt på å planlegge det største ranet i hennes liv. Hun vet akkurat hva som må til: En gruppe med de beste av de beste innen deres område. Action og krim og tillatt for alle.

«ULVEHUNDEN»: Ulvehunden er en eventyrlig fortelling som utforsker forholdet mellom mennesker, natur og dyreriket. Tiden er 1890 under gullrushet i Klondike. Der møter vi Hvittann, en ulvehund som opplever både det beste og verste av menneskeheten. Etter å ha blitt skadet og forlatt etter en hundekamp får vi se livet hans utspille seg, fra liten valp i det fri sammen med hans mor, og reisen som etter hvert vil føre ham til de ulovlige hundekamparenaene i Fort Yukon.

KONSERTER

BLEST PÅ BØMLO

Bømlo, fredag: Blest spiller i Langevåg bygdetun. I bandet finner vi Torbjørn Økland, Calle Apeland og Paul Hansen, alle tidligere Vamp-medlemmer. De synger på dialekt og har etter hvert blitt et populært band som pleier å ha med seg flere musikere på konsertene sine.

RING VAN MÖBIUS

Karmøy, fredag: Progrockbandet er på hjemmebane når trioen spiller på Ovenpaa fredag. Bandet kom nylig med «Past the Evening Sun».

VAMP I BARONIET

Kvinnherad, lør-søn: Vamp er inne i en aktiv sommer og blir å høre flere steder i distriktet vårt. Lørdag kommer Vamp til Baroniet Rosendal og holder to konserter i Riddersalen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugsund, fre-søn: Billedgalleriet har sommerutstilling med lokale hjemstavsmalerier og grafikk med mye humor og varme. I sommermånedene disponerer kunstmuseet hele kunstanlegget og henter fram kjente og ukjente skatter fra magasinene. Ole Frøvig, Trygve Goa og Erling Hodne er noen av kunstnerne som kan oppleves.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: H.M. Dronning Sonja åpner ny utstilling med grafikk og keramikk i Galleri G Guddal. Dronningen blir selv til stede under åpningen. Direktør for Fritt Ord, Knut Olav Åmås står for åpningen mens Kari Malmanger står for musikalsk innslag. Galleriet regner med det kommer mange til åpningen. Utstillingen blir stående til og med 19. august.

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Gunn Vottestad har utstilling i galleriet i Leirvik. Den har hun kalt for «Et streif av nord». Hun viser malerier og trykk og har spesialisert seg på bilder av hus.

TYSVÆR KUNSTLAG

Tysvær, fre-søn: Erling Nesse har utstilling i foajeen i Tysværtunet. Dette er årets Midtsommarfestutstilling. Kunstneren er oppvokst i Førresfjorden og bor i Tysvær. Han jobber med maleri, grafikk og skulpturelle ting.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: I Moster Amfi åpner årets sommerutstilling med Ellen Hegg. Hun kommer fra Trøndelag og har stilt ut både i inn- og utland.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Årets sommerutstilling på Ryvarden åpner søndag. Dette er en kollektivutstilling, og disse kunstnerne deltar: Elsa Wendt, Reidun Gytri, Gunn Vottestad, LUNCH, Venche Høvring, Anne Lise Borum, Ann Margrete Lein, Astrid Nilssen Wallace og Karl Mårtens.

BARONIET ROSENDAL

Kvinnherad, fre-søn: «I skyggen av en krig» heter årets utstilling på Baroniet. Med Håkon Bleken, Otto Dix (1891-1969) og Per Krohg (1889-1965).

SCENE

SOMMARREVYEN I FITJAR

Fitjar, fre-lør: Nok en sommer med revy i Fitjar. Tittelen er «Går berserk», og premiere var forrige helg. Ole Bergesen, Øystein Kloster og Ole André Westerheim har fått med seg Britt-Synnøve Johansen til revyscenen i teltet utenfor Fitjar fjordhotell. Anne Marith Sandhåland fra Karmøy har steppet inn for Terje Træet. Soloshowet hennes « Ein barnslige 50 åring» er blitt sett av mange på Haugalandet.

«SOMMARREVYEN SPRING SEG VILL»

Stord, fre-lør: Sommerrevyen på Stord hadde premiere forrige helg i revyteltet i Leirvik. I «Sommarrevyen spring seg vill» kan du møte aktørene Margrete Lund Skorpen, Åge Stokken, Grim Moberg, Nils Trygve Markhus og Sigurd Sele i fri utfoldelse. Revyen spilles i hele juni.

FESTIVALER

MIDTSOMMERFEST I TYSVÆR

Tysvær, fre-søn: Fredag er det lunsjkonsert i Aksdal kyrkje med Bergfrid Seibt, Marit Sofie Teistedal Vikre og flere andre. Lunsjkonsert lørdag med Johannes Støle samme sted. I badeanlegget er det beach party og St. Hans-feiring i Dragavika. Samme sted blir det dramatisering av historier fra 1800-tallet med tilknytning til denne husmannsplassen ved Førresfjorden. Søndag markeres ny tilrettelegging ved Lammauten. Arrangementet vil foregå tidlig i løypen. Ordfører Sigmund Lier, Nils Stråtveit fra friluftsrådet deltar. Ny-sirkus-artisten Markus Aarø Vikse og venner underholder med akrobatikk og sjonglering.

ARRANGEMENTER

SLUSEDAG I SKJOLDASTRAUMEN

Tysvær, lørdag: Under Slusedagen blir det slusing av båter, MC klubben Hogg kjører kortesje. Musikk ved The Kvednabekkjers og The Vossa Rebels.

HAVNEDAG I SÆBØVIK

Kvinnherad, lørdag: I Sæbøvik på Halsnøy rigges det til havnedag. Gamle skuter og yrende liv, ulike arrangementer hele dagen.

MUSEET PÅ MOSTER

Bømlo, søndag: Moster sogelag starter sommersesongen med å innvie den nye avdelingen som er klar til bruk. Herreavdelinga underholder. Museet har sommeråpent hver søndag til 19. august.

STRIKKHOPP ÅKRAFJORDEN

Etne, lørdag: Trolljuv bru henger mellom to tunneler svimlende høyt over Åkrafjorden. Her tilbys det strikkhopp fra brua som henger 115 meter over fjorden.

BOKLANSERING

Haugesund, fredag: Fotograf Lovise Gard har laget bok som tar utgangspunkt i livet til Vibeke Sørensen. Boken heter «Vibeke & Mr. P» og handler om livsglade Vibeke som allerede i tidlig trettiårene ble tvangsgiftet med Mr. Parkinson. Bokslippet skjer på Haugå i Haugesund. Det blir mingling, boksignering og utstilling.

SOMMERDANS PÅ RØVÆR

Røvær, lørdag: I samarbeid med Snorreklubbens venner, blir det sommerdans på Røvær kulturhotell. 2nd Generation spiller opp.