Dette er den store Kulturnatt-lørdagen

LØRDAGSJAZZ:  Haugaland Storband inviterer til Lørdagsjazz på Høvleriet. Dette er en del av Kulturnatt.

LØRDAGSJAZZ: Haugaland Storband inviterer til Lørdagsjazz på Høvleriet. Dette er en del av Kulturnatt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lurer du hva du skal bruke lørdagen til? Kulturnatt byr på ca. 90 konserter, teaterforestillingen, dans, fortellinger og mye gøy for barn.

DEL

FILMPREMIERER

«BAD TIMES AT THE EL ROYALE»: Sju fremmede, hver med sin mørke hemmelighet som de ønsker å begrave, møtes ved Lake Tahoes El Royal. Det er et slitent hotell med en mørk fortid. I løpet av en skjebnesvanger natt vil alle få en mulighet for tilgivelse for sine synder, før alt går til helvete. Regissør er Drew Goddard, som sto bak «Cabin in the Woods».

«GRENSEN»: I «Grensen» møter vi tollinspektøren Tina. Hun har en sjette sans når det gjelder å peke ut smuglere. Det er nesten som om hun kan lukte når noen prøver å skjule noe. Ryktene om hennes ferdighet sprer seg i politiet, og hun blir brukt for å finne bevis mot en liga med omfattende kriminell aktivitet. Men når den mystiske Vore kommer gående av ferjen, nøler hun for første gang på sine sanser og følelser. Tina mistenker at Vore skjuler noe, og de to tiltrekkes av hverandre. «Grensen» er Sveriges offisielle Oscar-kandidat.

«KUTOPPEN»: Klara er en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Mosk vil at hun skal besøke han på gården hans Kutoppen til sommeren. Moren til Klara har fortalt at Mosk er en stor rockestjerne. Nå har Klara endelig muligheten til å bli kjent med ham, overbevist om at han vil ha troen på at hun kan bli like stor stjerne som ham.

KONSERTER

PADDIES

Tysvær, fredag: Lunsjkonsert med Paddies, som byr på irsk fengende musikk. Det skjer på Tysværtunet.

SVENSEN, ØKLAND, JONES TRIO

Karmøy/ Sveio, fredag og søndag: Grethe Svensen, Torbjørn Økland og Lars Jones har en akustisk trio som spiller på Holmen Brygge fredag og søndag i Valestrand kulturkyrkje i Sveio.

VIOLET ROAD

Haugesund, fredag: Violet Road spiller på Høvleriet. Et band som hadde over 80 konserter i 2016, og brukte fjoråret til å spille inn nytt album.

FORDREKORD

Haugesund, fredag: Ford-Rekord legger opp til en storstilt konsert på Byscenen, med akttegning-stunt i foajeen i forkant. Bandet er i støtet for tiden og har nylig gitt ut albumet «Bravo Bravo». De kommer til konserten i Haugesund rett fra en København-tur.

FORDREKORD: Lager show og konsert på Byscenen fredag.

FORDREKORD: Lager show og konsert på Byscenen fredag.

FINASVINGEN

Karmøy, lørdag: Finasvingen er et band fra Kopervik. De gjentar suksessen fra i vår og spiller kjente sanger med egne tekster på Café MM i Kopervik.

OLSEN & JENSENS VISEKLUBB

Stord, lørdag: Olsens & Jensen får denne gang besøk av den svenske artisten og visesangeren Charlie Engstrand Sommar. Han stiller med det vesle bandet sitt og den ferske platen «Vägen til Paris» på Osvald pub.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Haugaland Storband er klar for Lørdagsjazz på Høvleriet. Denne gang har de med seg Stein Ingebrigtsen, kjent fra en rekke hits på 70-tallet.

KULTURNATT-KONSERTER

Haugesund, lørdag: Du kan lese mer om Kulturnatt under , men her er et knippe av konsertene du kan få med deg: Lektor Martens og Klengenavn på Bleikemyr bydelshus, Nils Petter Molvær og Marianne Antonsen i Festiviteten, St. Funeral og tre andre band på Flytten, Silje Huleboer/ Stein Ove Toft på Garasjebryggeriet. Kammerkoret Bocca og Munor klavertrio i Billedgalleriet, Halie og Shining på Høvleriet. Dorothea Økland med band på Pitters, Songs From the Sea, Reisen i Skåre kulturkirke. Ingebjørg Bratland/ Espen Lind i Vår Frelsers kirke og i menighetshuset: Konsert med kulturskoleelever.

KULTURNATT: Ingebjørg Bratland har med seg Espen Lind i Vår Frelseres kirke.

KULTURNATT: Ingebjørg Bratland har med seg Espen Lind i Vår Frelseres kirke.

VASSENDGUTANE

Etne, lørdag: Vassendgutane er tilbake på Old River Saloon lørdag, populært band som får folk ut på dansegolvet.

ÅRETAK TRIO

Haugesund, søndag: Åretak trio spiller i Skåre kirke. Trioen består av Anders Skjerdal, Jakob Leirvik og Morten Georg Gismervik. De framfører salmer med moderniserte akkorder og arrangement. Her er rom for allsang, og å lytte til unike tolkninger av tradisjonelle salmer.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fredag: Ny utstilling åpner i regi av Haugesund Kunstforening. Tor-Arne Moen stiller ut malerier. Serina Erfjord/ Magnus Oledal viser installasjon. Åpning ved teatersjef Morten Joachim.

KARMSUNDUTSTILLINGEN

Haugesund, fre-søn: Karmsundutstillingen åpner fredag med foredrag med hovedutstiller Tom Erik Andersen. På Karmsund videregående skole kan du få med deg kunst og gå kafébesøk hele helgen. Mye kunst av kjente kunstnere er til salgs. Arrangør er sportsklubben Vard.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Ellen Lien Rygg stiller ut i Moster Amfi. Utstillingen står til 6. november.

SCENE

TUASTADREVYEN

Karmøy, lørdag: Tuastadrevyen kan du få med deg i grendehuset på Tuastad.

TEATER

KULTURNATT – TEATER

Haugesund, lørdag: «Aske-ladden og trollbarna» på Hemmingstad kultursenter, krimteater – Sherlock Holmes på intimscenen i Festiviteten, barneteater ved Haugesundsscenen barne- og ungdomsteater på Bleikemyr, kortversjon av «Fire begravelser og ett bryllup « ved Morten Joachim på Bedehuset bar og bazaar.

FESTIVALER

KULTURNATT 2018

Haugesund, lørdag: I år går Kulturnatt over én dag. Programmet er rikholdig med ca. 90 ulike arrangementet, fra konserter og teater til skattejakt og blues med Good Time Charlie for barn. Gravlundsvandring med Mads Ramstad, magiker Davido, Brosteinsteateret, dans med danselinjen på Skeisvang og Kompani Haugesund i Festiviteten, street dance workshop i Forandringshuset, Tangen og Matres krimkveld på Pitters, performance med Martin Mentzoni og mye annet. Se også .

ARRANGEMENTER

HAMMARQUIZEN

Tysvær, fredag: Hammarquizen er den sosiale spørrekonkurransen med varierte spørsmål for deg som kan litt om alt eller mye om lite. På Verkstaden selskapslokale i Tysvær.

C.H. A. O. S.

Tysvær, fredag: Tysvær ungdomsråd har et heldags-arrangement for unge fra 8. klasse til 20 år. På dagtid er det konferanse med blant annet Simen Almås og Piateed, alias Maria Stavang, populær blogger. I idrettshallen er det konsert på kveldstid med Emir, rapgjengen Aesthetic Boys fra Haugesund og Nesta Pestrauskaite.

MINIMORO – LØVEN OG MUSA

Karmøy, lørdag: Musa er redd for alt, og de andre dyrene i skogen ler av musa. Til slutt blir musa så lei av å være redd at han besøker løven for å be om hjelp til å være modig. «Løven og musa» spilles på Norheim kulturhus og Karmøy kulturhus.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, lør-søn: Lørdagsåpent museum, og Kulturnatt med skumle historier fra Roald Dahls univers, Gravlundsvandring ut fra Skåre kirke og konsert med Alf Prøysen og Jakob Sande sine sanger. Søndag: lag din egen sau sammen med Haugesund husflidslag og foredrag om norsk strikkehistorie.

Artikkeltags