Friluftslivets dag og Matti Røssland under Kanaldagane er noe du kan oppleve

Artikkelen er over 1 år gammel

Friluftslivets dag i Djupadalen er noe av tilbudet du kan få med deg i helgen. På Bømlo ventes storinnrykk til Kanaldagane.

DEL

FILMPREMIERER

«SKJELVET»: 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis; ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reell. Nesten ukentlig registreres det bevegelser i og rundt Oslo. Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden? «Skjelvet» er oppfølgeren til «Bølgen» med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene i begge filmene. Den ble vist under filmfestivalen i Haugesund og har fått gode kritikker.

SKJELVET: Katastrofefilmen «Skjelvet» har premiere fredag, og vises på Edda og alle andre kinoer i distriktet.

SKJELVET: Katastrofefilmen «Skjelvet» har premiere fredag, og vises på Edda og alle andre kinoer i distriktet.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆR

Tysvær, fredag: Det blir lunsjkonsert fredag formiddag med duoen Amble i Tysværtunet Kulturhus. Hanne Undheim Askeland (vokal) og Torleiv Fossum (vokal, gitarer m.m.) utgjør Amble. De spiller egenkomponert materiale med et akustisk uttrykk og varme vokalharmonier. Duoen har gitt ut singlene «She’s leaving» og «A change of heart», og planlegger EP-utgivelse i løpet av 2018.

DEATHCRUSH

Haugesund, fredag: Death-crush spiller på Flytten. Oslo-trioen har holdt konserter på legendariske Sheperds Bush Empire og Club NME på Koko i London, og under festivaler som Roskilde (DK), Øya (NO), Tons of Rock (NO) Iceland Airwaves (ISL) og The Great Escape (UK). Nå er bandet klart for Haugesund.

KAROLINE KRÜGER OG SIGVART DAGSLAND

Kvinnherad, fredag: De to artistene Karoline Krüger og Sigvart Dagsland deler seng og scene. Fredag opptrer de i Riddersalen på Baroniet i Rosendal.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI

Haugesund, fre-søn: Film-festivalutstillingen går for tiden i Billedgalleriet. Magne Furuholmen stiller ut tresnitt og skulpturer og noen etsninger. Furu- holmen debuterte som billed-kunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, for å nevne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker. I de senere år også som skulptør. Utstillingen står til 16. september.

GERHARD MELING- UTSTILLING

Haugesund, fre: I Strandgata 151, vis-à-vis Stuelands Apothek, vises for tiden bilder av Gerhard Meling, både maleri og trykk. Dette er en minneutstilling med kunstneren fra Haugesund som Anne-Grete Meling står bak. Hun var gift med Gerhard Meling. På hverdagene er det åpent fra middagstider til utpå kvelden. Søndag litt kortere åpningstid. Utstillingen blir stående ut august.

MOSTER AMFI

Bømlo, lør-søn: Brian Wallace stiller ut malerier i Amfisalen i Moster Amfi. Kunstneren fra Boston i USA har slått seg ned i Haugesund der han har eget galleri. Han maler både figurativt og abstrakt. Heidi Vespestad Halleraker og Sverre Leon Larsen har musikkinnslag under åpningen lørdag.

TYSVÆRTUNET KUNSTLAG

Tysvær, lørdag: Njål Lunde er fra Skudeneshavn og bor i Haugesund. Utstillingen hans «Noosbol» vises i galleriet i Tysværtunet. Dette er en vandreutstilling, og som tidligere har vært vist i Haugesund Billedgalleri. Utstillingen står til 17. september.

KARMØY KUNSTFORENING

Karmøy, lørdag: Salgsutstillingen «Samklang» med John Josefsen og Stanley Stornes i Kopervik kulturhus åpner lørdag. Josefsen lager store og små skulpturer, Stornes jobber med grafikk, tegning og maleri. Åpning ved Bjørn Andersen, kommunalsjef oppvekst og kultur i Karmøy.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Åpning av ny kunstutstilling med Rigmor Aase Bø. Hun viser skulpturer i keramikk, samt keramiske bilder, fat og svart/kvitt portrettfoto.

SCENE

ROAR BREKKE OG ARNE TORGET

Etne, fredag: Roar Brekke, komiker fra Odda og kvinnheringen Arne Torget kjører standup- show i Old River Saloon.

TEATER

MINIMORO PÅ KARMØY

Karmøy, lørdag: MiniMoro i Kopervik kulturhus, «Rødhette og ulvene». Fra tre år og oppover. En forunderlig og fantasifull forestilling for barn med fortelling, skuespill, lek, interaksjon og ulvedans.

FESTIVALER

KANDALDAGENE I KULLESEIDKANALEN

Bømlo, fre-søn: Kanaldagane på Finnås arrangeres for 17. gang, og arrangørene forventer 3.000-5.000 besøkende. Slogmåkane, Matti Røssland og illusjonisten Alexx Alexxander står for underholdningen. Dans ved Ausekarane og Rabbagast fra Karmøy. Maritim messe, quiz, historiske foredrag og sjørøver-show og Elias-båten for de yngste.

MATTI RØSSLAND: Opptrer på Kanaldagane på Finnås på Bømlo i helgen.

MATTI RØSSLAND: Opptrer på Kanaldagane på Finnås på Bømlo i helgen.

ODDART 2018 – KUNSTFESTIVAL

Odda, fre-lør: I tre dager blir det kunstutstillinger i butikkvindu og andre lokaler i Odda sentrum. Det blir konserter, pop-opp-musikk og poesiprogram. Kunstner- samtaler og guidete kunstløpere, stikkinnom-verksted og kunstnerlig aktiviteter for barn og voksne, og mye annet. Arrangør er Harding Puls og Hardanger kunstlag.

ARRANGEMENTER

HAMMARQUIZ PÅ VERKSTADEN

Tysvær, fredag: Hammarquizen er den sosiale spørrekonkurransen med varierte spørsmål for deg som kan litt om alt eller mye om lite. Det skjer i Verkstaden selskapslokale Rønnevik sør i Tysvær.

STAFETT FOR LIVET

Karmøy, lørdag: Lørdag går Stafett for livet på Torvastad Arena. Dette er en familiefest for å vise støtte til kreftberørte. Det blir åpningsseremoni, fightertelt, barnefestival, konserter og lysseremoni.

STORD FILMKLUBB

Stord, lørdag: Stord filmklubb starter høsten med filmen «Perfekte fremmede» fra 2016 som var publikumsvinner under filmfestivalen i Haugesund det året. For første gang har film-klubben et arrangement utenfor Stord; på PS Bryggekafe i Kråko, Fitjar. Der blir det italiensk kveld.

VERDENS OVERDOSEDAG

Haugesund, fredag: Markeres med fagseminar, stand ved Fiskerne, filmen «Oslo 31. august» vises i Edda kino. Kveldsgudstjeneste i Vår Frelseres kirke. Markering av overdosedødsfall, lystenning, musikk ved A-men.

BAKLUKESALG

Haugesund, lørdag: Er du på jakt etter en kopp fra bestemors kaffeservise? En krokodilleskinnsveske, billige dessertskåler i krystall eller en lekker, brukt genser? På Rådhusplassen lørdag finner du kanskje både dette og et par tusen andre ting som du helt sikkert har bruk for. Mellom klokka 10.00 og 15.30 er det populære Baklukesalget på plass igjen med 25 salgsboder, som alltid. Nå for sjette år på rad.

FRILUFTSLIVETS VEKE

Etne, lør-søn: «Friluftlivets veke» i Etne starter lørdag og byr på arrangementer for barne-familier, ungdom, enslige, par, unge i sinnet, og arrangementene er gratis. Hele Norge skal sove ut i naturen, felles frokost søndag morgen. Aktiviteter som kanopadling, natursti, skyte på blink og mye annet.

FRILUFTSLIVET DAG I DJUPADALEN

Haugesund, søndag: En gratis aktivitetsdag for alle som er glade i friluftslivet på Haugalandet. Arrangeres for 14. gang. Hoved-arrangør er Haugesund Turist-forening. I Djupadalen er det aktiviteter som orientering, sanseløype, speiderknuter, soppkontroll, natursti, fiske, gudstjeneste, klatring, kano- og kajakkpadling og mye annet.

Friluftslivets dag arrangeres også i flere andre kommunerer.

FRILUFTSLIVETS DAG: I Djupadalen blir det mange aktiviteter søndag.

FRILUFTSLIVETS DAG: I Djupadalen blir det mange aktiviteter søndag.

BEDEHUSKULTUREN

Sveio, søndag: Kystsogevekene i Sveio arrangerer søndag bilrebusløype, byr på foredraget «Søte, salige Sunnhordland – bedehuskulturen» og musikk i Sjøhuset i Buavåg.

Artikkeltags