Gå til sidens hovedinnhold

Hva har du lyst å gjøre i helgen?

Artikkelen er over 2 år gammel

Kan konsert med Olav Stedje i Festiviteten fall i smak? Eller hva med tøffe biler og mc-er i Storhall Karmøy? Her er oversikten.

FILMPREMIERER

«BATTLE»: Amalie jobber hardt for å passe inn i en verden der det gjelder å ha alt – utseende, penger og dansetalent. Men da faren går konkurs, raser livet hennes sammen. På skolen prøver Amalie å late som ingenting har skjedd. Så møter hun streetdanseren Mikael.

«FOR VI ER GUTTA»: Hver tirsdag samles rundt 25 kamerater for å drikke øl, fortelle vitser og synge flerstemt. Mannskoret ble startet av DumDum Boys-vokalist Prepple Houmb og flere andre for nesten femten år siden. Bak lukkede dører på Kampen Bistro i Oslo kan gutta være seg selv i sin egen humoristiske frisone og synge rock og punk, og en sjelden gang litt «ordentlig musikk».

«JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN»: En kriminell mesterhjerne avslører identitetene til alle hemmelige agenter i Stor-britannia, og myndighetene har ikke noe annet valg enn å hente inn den eneste – og verste – agenten som står igjen: Johnny English (Rowan Atkinson).

«KRISTOFFER ROBIN OG OLE BRUMM:» I denne filmen møter vi igjen den en gang så unge gutten, med utallige opplevelser fra Hundremeterskogen, sammen med sine høyst verdsatte kosedyrvenner, nå som voksen og uten retning på sitt liv. Nå er det opp til barndommens venner å våge seg inn i vår verden for å hjelpe Kristoffer Robin.

«NIGHT SCHOOL»: En gruppe samfunnstapere blir tvunget til å gå på kveldsskole i voksen alder for å ta eksamen fra videre- gående. Komedie med Kevin Hart og Keith David.

«ANDREA BOCELLI – MUSIKKENS STILLHET»: Filmen hadde førpremiere forrige helg. Vi møter Bocellis alter ego, Amos Bardi, fra han blir født og fram til hans store internasjonale gjennombrudd.

KONSERTER

LUNSJKONSERT

Tysvær, fredag: Lunsjkonsert med japansk musikk i vestibylen i Tysværtunet kulturhus. Munor presenterer sin nye fiolinist Megumi Tokosumi.

PITTERS KAFÉ

Haugesund, fredag: The Broke Moakers Music Band på Pitters Kafé. Bandet spiller egne låter, og lydbildet er inspirert av Bruce Springsteen, Mark Knopfler, Chris Rea. Anette Storstein er support.

STORD JAZZKLUBB OG LØRDAGSJAZZEN

Stord/ Haugesund, fre-lør: Trioen Sophisticated Ladies kommer til Stord Jazzklubb på Grand Hotell i Leirvik fredag. De har med seg saksofonist Christina Dahl. Dagen etter er det klart for Lørdagsjazzen med samme band og solist på Høvleriet.

HEAVY NIGHTS

Haugesund, fre-lør: Fullt trøkk med metal og tungrock på Heavy Nights vol. 3 på Flytten i helgen. Fredag spiller disse bandene: Tempelheks, Shakma, Demon Head, Death Alley, The Skull, Auro Noir. Lørdag: Sepulcher, Insane, Second Sun, Mystik, Dead Lord, The Skull.

OLAV STEDJE

Haugesund, lørdag: Olav Stedje har lang musikalsk karriere og 13 plateutgivelser bak seg. På konserten i Festiviteten har han med seg Kine Nesheim som gjesteartist.

LØRDAGSDANS

Tysvær. lørdag: Howdy spiller til lørdagsdans i vestibylen i Tysværtunet. Dette er en de

l av Seniorperler i Tysvær, og arrangør er Tysvær og Bokn LHL.

BØMLO GOSPEL

Bømlo, søndag: Bømlo Gospel stiller med kor og band med full blåserrekke på konserten sin i Bremnes kyrkje. Øystein Lund Olafsen er musikalsk leder.

RAGS & FEATHERS

Karmøy, søndag: Rags & Feathers spiller på Mortholmen Sildesalteri. Bandet har hentet navnet sitt fra Leonard Cohens kjente sang «Suzanne». Bandet består av tvillingene Kjersti og Rønnhaug Tingelstad, og Oddbjørn Austevik. Trioen holder på å lage et hyllestalbum til Cohen og spiller fra det.

MMOKKAT

Stord, søndag: «Livsløp – songar om livet, døden og kjærleiken» heter konserten til koret mMokkat i Nysæter kyrkje. Gjestemusikere er Tiril Eirunn Einarsdotter fiolin og Einar Steinkopf på gitar.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fredag: Utstilling med Erlend Briggar Larsen, Gunnhild Vegge og Lasse Kolsrud. Larsens utstilling heter «Tid, rom og bevegelse». Det er 20 år siden sist haugesunderen stilte ut i Kunstforeningen.

TYSVÆR KUNSTLAG Tysvær, lørdag: «Bristende babel» heter utstillingen som åpner i galleriet i Tysværtunet lørdag. En fargerik utstilling med kunstnere Norunn Fresvig og Helene Nielsen. Utstillingen inneholder både maleri og korpusarbeider i kobber. Utstillingen står til 15. oktober.

SCENE

DAG SØRÅS – «EMOKRATI»

Haugesund, fredag: Dag Sørås er tilbake mede live standup. «Emokrati» heter showet hans som vises i Festiviteten. Sørås har vært fast deltakar i «Mandagsklubben» flere sesongen, og er med i podkasten «Dialogisk».

HAUGESUND KAMMEROPERA

Haugesund, fre-søn: Haugesund Kammeropera og Haugesund Teater har gått sammen om operaen «Orfeus og Eurydike». Den vises i Bystyresalen i Haugesund rådhus. Boyes musikkompani står for musikken. Operakoret deltar, mens solister er Lene Rudbæk Romseland, Hanne Korsbrekke Askeland og Mathilde Salmi Marjavara. Det blir både bryllup og begravelse i denne versjonen av Christoph Willibald Glucks populære opera.

SMÅSCENERI

Stord, fredag: Småsceneri er en ny scene for fortellinger og improvisasjon med musikk av Nils Horn inn imellom. Stedet er Sykkel & Kaffi i Leirvik.

SPINAE COMPANY

Stord, søndag: I det researchbaserte prosjektet «An Effort to Define the Undefinable Woman» tar dansekunstnerne Brita Grov og Sara Røisland Torsvik for seg spørsmålet: Hva er en kvinne? Det skjer hos Spinae Company på Torget i Leirvik.

TEATER

«STEIN I LOMMA»

Tysvær, søndag: Komedie med Riksteatret, regi Erik Poppe. Skuespillere er Hallvard Holmen og Øystein Martinsen.

FESTIVALER

BRASSFESTIVAL

Kamøy, fre-søn: 250 brass-musikanter møtes til brassfestival på Kopervik videregående skole. Korpsene er Rosendal, Frøyland, Tau, Sunde, Langeland, Sagvåg, Sevland, Avaldsnes, Ferkingstad, Vea, Hafrsfjord, Ådland, Sveio og Åkra.

ARRANGEMENTER

FORSKERNATT

Haugesund, fredag: Det blir Forskernatt for barn og unge fredag. Aktiviteter vil foregå på fire arenaer i Haugesund sentrum: Høgskulen Vestlandet, Karmsund folkemuseum, Haugesund Billedgalleri og Haugesund folkebibliotek. På programmet står blant annet flere typer workshop.

HAMMARQUIZ

Tysvær, fredag: Hammarquizen er den sosiale spørrekonkurransen med varierte spørsmål for deg som kan litt om alt eller mye om lite. I Verkstaden selskapslokale i Rønnevik i Tysvær.

MOTORAMA KARMØY

Karmøy, lør-søn: I Storhall Karmøy i Veavågen går denne helgen Motorama Karmøy. Her kan du se gatebiler, amcar, hot rod og dragstere, motorsykler og flotte biler i alle varianter.

TYSVÆR FRIVILLIGSENTRAL

Tysvær. lørdag: Tysvær Frivilligsentral er 10 år og feires på Aksdal Senter. Musikk ved Daniel Dossev, appell ved ordføreren, samtale mellom Arne Valen og Ingvar Frøyland.

BONDEMARKNAD

Etne, lørdag: I Etne er det bondemarknad med kåring av verlam, barneriding og mye annet.

FAMILIEDAG PÅ KVALATUN

Haugesund, søndag: Haugesund Mållag og Ungdomslag inviterer til familiedag på Kvaltun. Det blir instruksjon, sangleik, halling, og du kan prøve deg på å spille hardingfele. Aktiviteter som trolldeig og brettspill. Mini- konsert med kveding, harding-felespill og leikarringen danser.

Kommentarer til denne saken