Rock på 17. mai, ellers rolig etter den syttende

WOLF ON FIRE: Med musikere fra Karmøy og Etne og med base i Stavanger. Wolf on Fire spiller på Flytten 17. mai.

WOLF ON FIRE: Med musikere fra Karmøy og Etne og med base i Stavanger. Wolf on Fire spiller på Flytten 17. mai.

Artikkelen er over 1 år gammel

Wolf on Fire rocker inn nasjonaldagen, men etter 17.mai er det rolig på utelivsfronten. Her er noe av det som skjer før og etter den syttende.

DEL

FILMPREMIERER

Det er ingen filmpremierer denne helgen.

KONSERTER

HEREIDE AND THE BLUESGANGSTERS

Stord, torsdag: Osvald pub har blitt ti år. Torsdag kan du se Hereide & the Bluesgangsters, et bluesband med kraftige røtter i Skånevik.

WOLF ON FIRE

Haugesund, fredag: På selveste 17. mai er et klart for Wolf on Fire på Flytten pub. Tekst-universet er inspirert av personlige erfaringer, desperasjoner og indre demoner, men også som en kommentar til verden vi lever i. Siste album er «Echolomania». Bandet har sin base i Stavanger. Det lokale rockebandet Fear Theories varmer opp.

KLANGBOLTANE SYNGER CASH PÅ NORSK

Stord, lørdag: Klangboltane er et lokal gjeng som tolker både norske og utenlandske artister på sin måte. Lørdag spiller koret/ bandet på Osvald pub låter av countrylegenden Johnny Cash. Her får du høre Klangboltane sine helt spesielle versjoner av Cash-låter på klingende stordamål.

NESE MED PLATESLIPP

Bømlo, lørdag: Nese, som tidligere het Nese Rastafari, har endelig gitt ut sin debutplate. Den heter kort og godt «Best of» og inneholder 16 sanger framført av Åsmund Nesse på vokal. Reggae hele veien på bømlo-dialekt. Nese har konsert og release på Bømlo hotell på Rubbestadneset lørdag.

NESE: Konsert og platelansering på Bømlo hotell lørdag.

NESE: Konsert og platelansering på Bømlo hotell lørdag.

ROCK'N EUROVISION SHOW

Odda, lørdag: På Iris Scene i Odda feirer Eurovision Song-vontest med «Rock'n Eurovision Show» med forskjellige artister og internasjonalt kor. Mye rock og mye MGP-stemning.

ALLSANG I PARKEN

Stord, søndag: Øystein Olsen leder allsang i parken i Leirvik søndag. Tribuneorkester skal spille, og her finner vi Endre Olsen, Nils Abrahamsen, Svein Arne Theodorsen, Svein Losnegård og Lorentz Kannelønning. Spesielt inviterte gjester: Klangboltane med Endre Olsen, Idol-deltaker Jørgen Bauge og Ingjerd Grini Fjelldal og Kajsa Tvedten fra kulturskolen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, torsdag og lør.-søn: Haugesund Internasjonale Tresnitt- og Avtrykkfestival 2019 gikk forrige helg. Stor kollektiv-utstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med 160 kunstnere fra hele verden og høy kvalitet. Kritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sa til Haugesunds Avis: – Dette er den største grafikkutstillingen i norsk sammenheng og med høy kvalitet. Utstillingen står til 4. august.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Ingri Egeberg viser utstillingen «Vi som elsker trær» i Galleri G Guddal i Guddalstunet ikke langt fra Rosendal. Egeberg er billed-kunstner og forfatter, og bor og arbeider i Bergen og Ringsaker. Utstillingen står til 9. juni.

SCENE

HANS MORTEN HANSEN

Karmøy, lørdag: Hans Morten Hansen, landskjent komiker fra Stavanger kommer til Gamla Verkstedet i Skudeneshavn og kjører et show lørdag. Forestillingen er utsolgt.

HANS MORTEN HANSEN: Har show i Skudeneshavn lørdag som er utsolgt.

HANS MORTEN HANSEN: Har show i Skudeneshavn lørdag som er utsolgt.

ARRANGEMENTER

SAMTALE MED SIDSEL WOLD

Haugesund, torsdag: 17. mai-komiteen inviterer til en uformell samling med Sidsel Wold i forkant av 17.mai-feiringen på Café René. Det blir en åpen samtale med henne om hennes opplevelser og tanker om demokrati, fred og frihet. Som kjent skal hun holde 17.mai-talen på selve dagen. Wold er journalist og forfatter og for tiden utenrikskorrespondent for Tyrkia og Sentral–Asia med base i Istanbul.

17. MAI-KAFÉ I TYSVÆR-TUNET

Tysvær, fredag: I Tysværtunet blir det 17. mai-kafé. Arrangementet er med frivillige i samarbeid med Tysvær kommune avd. aktivitet og omsorg.

17. MAI-MATINEEN

Stord, fredag: Den årlige 17. mai-Matineen i Stord kulturhus byr på Stord Musikklag, Jørgen Bauge, Stordkoret, André Eide og selvsagt arrangør Leirvik Mannskor. Silverwings fra Nordbygdo ungdomsskole, innslag fra kulturskoleelever. Utdeling av stipend fra Reinert Agdesteins Minnefond til Ailen Sanden som opptrer med sang- nummer.

Artikkeltags