Utsolgt for Karpe, Kim Larsen blir hyllet

KARPE: Spiller i Scandic Maritim Hall lørdag. Konserten er utsolgt.

KARPE: Spiller i Scandic Maritim Hall lørdag. Konserten er utsolgt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Karpe er utsolgt i Scandic Maritim, men du kan få deg mye annet i helgen: blant annet Kim Larsen-hyllest og Reiersrud og Kleive.

DEL

FILMPREMIERER

«JEG SER DEG»: I dokumentaren «Jeg ser deg» kontaktes Michael Winger av pårørende, som er på leting etter savnede familiemedlemmer. Ved hjelp av intuisjon bruker Winger sine sanser for å finne savnede personer, som ellers er gitt opp av politi og letemannskaper. Norsk dokumentar.

«BRITT-MARIE VAR HER»: Filmen handler om den pertentlige Britt-Marie som akkurat har forlatt mannen gjennom 40 år og for første gang blir arbeidssøkende. Problemet er at den eneste jobben hun kan få er som vaskehjelp og fotballtrener i Borg, et sted hardt rammet av finanskrisen. Og hun hater fotball. Med Pernilla August i hovedrollen.

«LORD OF CHAOS»: Norsk Black Metal, satanisme, kirkebranner, selvmord, trusler og drap. Samt et mediehysteri. Mytene omkring Øystein «Euronymous» Aarseth, Varg «Greven» Vikernes, Pelle «Dead» Ohlin og hvordan Norsk Black Metal ble til og senere erobret verden, er like mange og like omfattende som musikksjangeren de skapte. Spillefilm med 18-årsgrense.

«THE SISTERS BROTHERS»: Året er 1851 og vi befinner oss i det villeste vesten. Brødrene Eli og Charlie Sisters er to notoriske drapsmenn og nådeløse dusørjegere.

«US»: Jordan Peele er tilbake med en ny grøsser. En familie reiser til strandhuset sitt for å tilbringe sommeren der. Turen vekker vonde minner for moren, Adelaide. Hun opplevde noe skremmende der som barn. Og noen har ventet i alle disse årene på at hun skulle komme tilbake. Grøsser med 15-årsgrense.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆR

Tysvær, fredag: Andreas Petersson står for fredagens lunsjkonsert i Tysværtunet. Han har gitt ut eget album sammen med Lausungane og var i sin tid med i Daven Belfry Band da han studerte på Stord.

HILDE SELVIKVAAG

Stord, fredag: Hilde Selvikvåg fra Jæren har på kort tid oppnådd stor suksess. Med sine fengende poplåter som «Karusell», «Indie» og «Anemone» har hun blitt en av landes mest spilte artister på norsk radio. Nå drar artisten ut på soloturné hvor du får høre låtene akustisk. Fredag er hun på Arena.

KLASSISK KONSERT

Bømlo, fredag: Unge lovende lokale utøvere innen klassisk musikk framfører forskjellige stykker enkeltvis og samlet under kirkefestdagene i Kopervik kirke. Medvirkende er blant annet Bjørnar Knutsen (klaver), Vanessa Ånensen (vokal), Joakim Hole (klaver).

ASBJØRN RIBE

Bømlo, fredag: Asbjørn Ribe slapp sitt nye album fredag 8. mars, og samme uken startet han en grønn turné. Med konserter på utvalgte steder som har et lyttende publikum og grønn profil. Han spiller fredag på Bømlo Musikkfabrikk på Svortland.

SMUKKE MØLLER

Karmøy/ Haugesund, fre-lør: Smukke Møller regnes som Danmarks fremste Gasolin og Kim Larsen tributeband. De spiller på Cafe MM fredag og Flytten lørdag. Bandet plukker fra øverste hylle i den danske sangskatten.

HYLLER LARSEN: Kim Larsen døde i fjor og blir hyllet på Cafe MM og på Flytten pub i helgen.

HYLLER LARSEN: Kim Larsen døde i fjor og blir hyllet på Cafe MM og på Flytten pub i helgen.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Denne sesongens siste Lørdagsjazz kommer Hilt/Pedersen Band til Høvleriet. Repertoaret består av låter av bl.a. Frank Sinatra, Stevie Wonder, Randy Crawford. Besetningen er: Unni Hilt – vokal, Mads Pedersen – vokal, keyboard, Jostein Hustveit – trommer, Frode Kvandal – bass, Trond Sandnes – piano, Karl Christian Grønhaug – saksofon, Jardar Havikbotn – trompet, Morten Odeen – trombone.

KARPE I SCANDIC MARITIM

HALL

Haugesund, lørdag: Med sitt prisvinnende prosjekt, «Heisann Montebello», underholdt og overrasket Karpe (Chirag Rashmikant Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid) publikum to år i strekk med musikk, videoer, turné, festivaler, tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum og til slutt kinofilmen «Adjø Montebello» (2017). 2019 byr på noe helt annet. Konserten i Scandic Maritim Hall er for lengst utsolgt.

STAVANGERKAMERATENE

Etne, lørdag: Old River Saloon får besøk av Stavangerkameratene. Som Aslaug Mala skriver i en e-post: Da inviterer vi til Folkefest med landets mest folkelige band og ditto musikk. De pleier å lage stor stemning.

SOL HEILO

Bømlo, lørdag: Sol Heilo skriver låter, lager bilder og musikkvideoer, designer sine egne T-skjorter og e og spiller utallige instrumenter. Hun var nylig med i «Hver gang vi møtes» på TV2. Kan oppleves på Bømlo Musikkfabrikk på Svortland.

68 EXPERIENCE

Stord, lørdag: Bandet spiller musikk av Jimi Hendrix, Cream, The Beatles, Rolling Stones, Jeff Beck og flere andre. Med Daniel Måge og bergensmusikere på Osvald pub.

TRADJAZZMESSE

Stord/ Bømlo, lør-søn: Ytre Suløens Jass-ensemble med sangeren Tricia Boutté og Musikklinjekoret ved Stord vgs. besøker Stord kyrkje lørdag og Bremnes kyrkje søndag. Musikken er påvirket av både spiritual, gospel og ragtime.

REIERSRUD OG KLEIVE

Karmøy, søndag: Knut Reiersrud og Iver Kleive samler fulle hus over hele landet. Nå kommer de til kirkefestdagene i Kopervik med opphøyet orgelspill og jordnære gitarer.

KIRKEKONSERT:  Knut Reiersrud (bildet) spiller sammen med Iver Kleive i Kopervik kirke.

KIRKEKONSERT: Knut Reiersrud (bildet) spiller sammen med Iver Kleive i Kopervik kirke.

SUNNHORDLAND KAMMER-

ORKESTER

Stord, søndag: Orkesteret har konsert i Nysæter kyrkje, musikk av bl.a. Grieg og Puccini.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Vestlandsutstillingen 2019 – «Vi er stedene» åpner i Haugesund Billedgalleri fredag. Dette er en utstilling med kunstverk laget av 35 kunstnere som på ulike vis er tilknyttet Vestlandet. 13 av dem er fra Rogaland. De har laget kunst her, vokst opp, levd og tilegnet seg andre sterke bånd til landsdelen. Til Billedgalleriet er det laget to stedsspesifikke verk av Hans Edward Hammonds og Jiska Huizing.

KJELL PAHR IVERSEN I GALLERI LJOSEN

Fitjar, lørdag: Fra lørdag 23. til 29. mars kan du se bildene til Kjell Pahr Iversen i Galleri Ljosen i Fitjar. Han har blitt en internasjonal kjent billedkunstner. I 1968 var han i Fitjar og malte inngangspartiet til den nybygde Rimbareid ungdomsskole. Karvel Strømme tok kontakt med Pahr Iversen for å markere et slags 50-års jubileum.

GALLERI BORGHILD

Stord, lørdag: Liv Sonja Flolid åpner utstilling i galleriet på Børtveit. Musikk ved Runar Isdahl.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Maleri og grafikk av Dag Hoel. Står til og med 28. april.

GALLERIET I TYSVÆRTUNET

TYSVÆR, FRE-SØNDAG: Annette Bryne viser utstillingen «Langs en strand» som står til 1. april.

SCENE

«MED FODLE SLAGSIA»

Karmøy, fre-lør: Fru Haaland er igjen å se og høre på Holmen Brygge i Skudeneshavn. Som hun selv sier: Nå har jeg lagt ut billettar te forestillingen min «Med fodle slagsida». Nok ein gong satse eg på møje humor og ein liten porsjon med alvor. Det ska handla om kropp (fortrinnsvis min kropp, siden eg har så møje av akkurat det) og litt ymse aent du kan komma udfor i livet.

«MARIT VOLDSÆTER – NULL I BIOLOGI»

Haugesund, fre-lør: Marit Voldsæter strøk i biologi på skolen og nå har hun giftet seg med en professor i faget. Slikt blir det humor av. En morsom skoledag med Marit som assisterende lektor i Festiviteten.

TEATER

«KORPS»

Stord, fredag: Humoristisk kjærlighetserklæring til korps, skrevet av Knut Nærum. Stord kulturhus fredag.

ARRANGEMENTER

IVAR SKIPPERVOLD Karmøy, lørdag: Ivar Skippervold har familieforestilling i Kopervik kirke sammen med Kopervik barnegospel. De skal framføre syngespillet om skapelsesforestillingen «Adam og Eva». Skippervold kommer med bibelhistorier, gitar, dukker og tryllesaker.

Artikkeltags