HAUGESUND/UTSIRA: Når Utsiras reiselivsleder Tove Grimsby prater med folk i byen, er det mange som blir overrasket når hun forteller om overnattingstilbudet de har.

– «Går det an å overnatte også», hører jeg ofte.

70 overnattingssenger

Utsira Reiseliv kan tilby 70 overnattingsplasser, fordelt på fyrfvokterboligen, vandrerhjemmet og leiligheter.

– Sildaloftet er perfekt for konferanser og større samlinger. Nå er vi i byen for å fortelle folk på Haugalandet hva vi har av tilbud, og selvsagt vise fram den flotte båten vår, forteller Grimsby.

En av de store utfordringene for Utsira og Grimsby er å lokke folk ut hele uka. I helgene er øya godt besøkt og mange sover over.

– Vi sliter litt i midtukene. Jeg tror ikke bedrifter og foreninger er klar over at alt ligger til rette for å legge samlinger og konferanser til Utsira, sier Grimsby.

En egen liten reiselivsmesse

Vanligvis går, sykler eller kjører du om bord Utsirabåten på Risøy.

– Jeg ble litt rørt da vi seilte inn Smedasundet i dag. Tidligere pleide båten å ligge ved Maritim Hotell da det var reiselivsmesse. Det er noen år siden messen opphørte. Nå ønsket vi å lage vår egen lille reiselivsmesse, og jeg håper det kommer en del folk innom, sa Grimsby like etter at båten var åpnet for publikum.

Inne på båten sto sirabuen Kjetil Klovning og stekte lapper. Han hadde slagplanen klar for å lokke flere folk til Utsira.

– Det er kommet en del folk allerede, men i 12-tiden stikker vi ut på kaien og i gågata og lokker folk inn i båten, forteller Klovning.

Reiselivsmessen på Utsirabåten har åpent til klokken 16.00 lørdag.