Gå til sidens hovedinnhold

Utvider Kolbein Falkeids bisettelse – 400 flere kan delta

– Vi forventer at en del mennesker vil vise sin siste respekt, sier kirkeverge Kjetil Nordstrøm.

HAUGESUND: Søndag morgen døde forfatter og dikter Kolbein Falkeid, 87 år gammel.

Han vil bli bisatt fra Vår Frelsers kirke i Haugesund sentrum fredag 2. juli klokken 13.30. Begravelsen blir strømmet på nett av Haugesunds Avis.

Les også

– Det føles godt å se hvor elsket far var

Utvider

Smittevernregler gjør at bare 200 personer kan delta i bisettelsen inne i kirken.

– Selv om bisettelsen skal strømmes på nett, vet vi av erfaring at ikke alle har tilgang til å følge sendingen. Vi forventer at en del mennesker vil ønske å vise sin siste respekt for vår høyt skattede dikter ved å være tilstede når kisten bæres ut av kirken, sier kirkeverge Kjetil Nordstrøm.

Derfor blir det sperret av et område mellom kirken og Vår Frelsers menighetshus. Her blir området delt i to, med to forskjellige innganger. Det blir satt opp høyttalere slik at man kan følge seremonien som pågår i kirken.

– De som ønsker å delta må ta med en lapp med navn og telefonnummer, samt holde seg innenfor oppsatte sperrebånd. Vi er pålagt å ha oversikt over hvem som er tilstede ved en eventuelt senere smittesporing, sier Nordstrøm.

Les også

Kolbein Falkeid er død

– Vis siste hilsen

Det vil bli inngang fra Skåregata og fra bibliotek-siden med registrering av hvem som kommer.

– Vi deler området i to på midten, for da har vi to kohorter, hver på 200 personer. Dette er i tillegg til de 200 som kan være inne i kirken, sier Nordstrøm.

Bildeserie

Kolbein Falkeids liv i bilder

Når seremonien avsluttes, vil Skåregata bli sperret slik at deltakerne kan ta oppstilling i Torggata hvor bilen med kisten vil kjøre ned. Deretter svinges det videre sørover i Sørhauggata.

– Kirken vil oppfordre byens befolkning til å benytte anledningen til å gi Kolbein Falkeid sin siste hilsen ved å ta oppstilling langs Torgbakken og Sørhauggata fra klokken 1430, sier Nordstrøm.

Han legger til at folk har anledning til å stå i Torggata og andre steder ved Vår Frelsers kirke i det aktuelle tidsrommet, men at det blir begrensninger innenfor sperrebåndene ettersom kirken her står som arrangør.

Les også

Staveland om Kolbein Falkeid: – Hele Haugalandet har mistet en venn

Kommentarer til denne saken