Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinepass også her hjemme

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vaksinepass på utenlandsreiser er på manges lepper nå for tiden. Men hvorfor er det bare folk som reiser utenlands som skal ha et sånt pass?

Det kan vel også brukes innenfor Norges grenser. For i dag er det flere hundre tusen som er vaksinerte mot koronaviruset her i landet, og som dermed er fri for smitte. Men utover det er ingenting forandret. De må holde avstand og bruke munnbind, som alle andre.

For det står jo ikke skrevet i panna på dem at de har blitt vaksinerte.

Derfor går dagene som før de tok vaksinen. Men har man et sånt pass kan det føre til at de kan oppføre seg som om alt er normalt igjen. På enkelte steder.

Mange rundt og over 70 år føler at nok er nok. En lang påske har for mange føltes enda lengre enn tidligere. Og det selv om de er vaksinerte. Så hvorfor kan ikke for eksempel seniorsentre holde åpent? Og dersom det skulle være tvil om at en og annen ikke er vaksinert, kan passet bevise at man er det.

For det er ikke noe nytt at folk må vise bevis på hva og hvem man er. På kinoen, i butikken, på utesteder og på Vinmonopolet.

Blant annet.

Kommentarer til denne saken