Halleland kan bli varaordfører i fylket

POSISJON: Terje Halleland kan fort bli fylkesvaraordfører etter valget.

POSISJON: Terje Halleland kan fort bli fylkesvaraordfører etter valget.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Høyres Janne Johnsen fra Stavanger som ny fylkesordfører i Rogaland og Fremskrittspartiets Terje Halleland fra Vindafjord som ny fylkesvaraordfører.

DEL

VALG: Dette er det mest sannsynlige resultatet etter dagens partimåling, utført av Respons Analyse for Aftenbladet og Haugesunds Avis. Høyre holder stillingen som fylkets største parti med en oppslutning på 28,8 prosent. Det er hos dem som har bestemt seg for parti ved fylkestingsvalget 12. september.

Oppslutningen ville gitt Høyre 14 av 47 plasser i det nye Rogaland fylkesting.

Høyre går svakt tilbake i forhold til en tilsvarende måling i juni, men ligger likevel 5,9 prosentpoeng over valgresultatet i 2007.

Frp går tilbake i forhold til juni og får 19,3 prosent oppslutning, mot 23,0 for to måneder siden. Men partiet mangler bare ett mandat for å sikre et blåblått flertall i fylkestinget.

Slik det nå ser ut, trenger H og Frp også KrF for å få flertall. KrF sørget i 2007 for at Arbeiderpartiet fikk fylkesordføreren i Rogaland, men byttet side ved budsjettdragkampen i 2009.

Nå ligger det an til skifte av fylkesordfører med god margin, selv om Ap gjør det godt, med en oppslutning på 25,7 prosent. Det er fram 1,5 siden juni og 2,3 over valgresultatet for fire år siden.

På målingen faller Pensjonistpartiet ut av fylkestinget, SV beholder sine to plasser, Senterpartiet går tilbake fra tre til to plasser, det samme gjør Venstre, mens KrF med en oppslutning på 11,1 prosent ville fått fem plasser i fylkestinget.

I dag har partiet seks.


Les mer om dagens partimåling i papirutgaven av Haugesunds Avis mandag.

Artikkeltags