Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom som engasjerer seg før valget

Artikkelen er over 5 år gammel

Kommune- sammenslåing, dyrs rettigheter og skolemateriell. Det er mange ulike saker som engasjerer ungdom før høstens valg.

VALG 2015: Tirsdag hadde de forskjellige ungdomspartiene valgtorg på Haugaland videregående skole. Der møtte ung-redaksjonen på blant andre Henrik Sebastian Hetland.

Da vi spurte hva som var en viktig sak for Henrik, svarte han raskt og sikkert:

– Jeg er imot kommunesammenslåing, og synes vi skal beholde kommunene som de er. For øyeblikket holder jeg med Arbeiderpartiet. Det er fordi de er veldig mot kommunesammenslåing. Jeg er da altså veldig negativ til Høyre, som er for dette. Jeg føler det blir feil å slå sammen kommunene. Haugesund har alltid vært litt fattig og har derfor ønsket sammenslåing med Karmøy for å tjene penger på det. Dette blir helt feil etter min mening, forteller han med stort engasjement.

LES OGSÅ: 5 på gata om valget

Ikke bestemt seg

Senere traff vi også på tre- kløveret Martine Espeland, Mari Elisabeth Kollstrand og Anny K. Jensen. Også de hadde gode svar da vi lurte på om det var noe de sto for.

– Jeg har ikke bestemt meg for noe parti ennå, men jeg mener at elever på skolen burde få mer hjelp. Vi burde få støtte til å kjøpe inn materielle hjelpemidler, forteller Martine Espeland.

Mari Elisabeth Kollstrand og Anny K. Jensen er enige om hva den viktigste saken er for dem:

– Det aller viktigste for meg er dyrs rettigheter. Jeg synes vi burde respektere dyrene. Mange skader dyr, og altfor få tenker noe særlig over det. Jeg synes vi burde innføre hardere straff for dyremishandling, sier Mari engasjert.

Anny sier seg enig.

Engasjement

Altfor mange ungdommer lar være å engasjere seg i politikken. Ettersom Norge er et veldig godt land å bo i, er det nok mange som tenker at politikken og landet er bra nok som det er nå. Og så er det nok mange som ikke gidder å bry seg, for de tenker at andre gjør det. Dette resulterer i ungdommer som ikke brenner for noe.

Det ungdommene kanskje glemmer, er at det som skjer i politikken påvirker dem. Alt fra lengden på skoledagen, lekser, lærere, hvem du deler klasse med og hvor du skal ha lov å søke på skole – alt dette er ting du kan være med på å bestemme ved å engasjere deg.

Ønsker du en framtid full av mennesker som ikke engang vet hva de selv står for, eller ønsker du en framtid der folk engasjerer seg og jobber for et best mulig Norge?

Artikkelforfatteren er selv engasjert i Miljøpartiet De Grønne.

Kommentarer til denne saken