Ap og Frp inngår valgteknisk samarbeid

Kaoset i Sveio-politikken ser ut til å få en slutt etter årets kommunevalg.

DEL

SVEIO: Etter at Høyre-representantene Ole Johan Sveen og Stian Nygård for halvannen uke siden meldte seg ut av partiet, har det vært uklart hvem som skal styre i Sveio etter kommunevalget.

Det er ikke det eneste som har skjedd etter valget. Først lå det an til at Arbeiderpartiets Linn Therese Erve skulle bli ordfører. Det var før Senterpartiet gikk sammen med Høyre. Da var det Sps Monica Valen som skulle få ordførerkjedet. Men så kom disse to utmeldingene.

Arbeiderpartiet har til nå holdt kortene tett til brystet. Onsdag kveld kan Ap og Frp melde at de har blitt enige om et valgteknisk samarbeid med de to nå uavhengige representantene etter samtaler med disse.

– Etter møtet er en enige om et valgteknisk samarbeid, som avklarer viktige posisjoner for det politiske arbeidet de neste fire årene. Linn Therese Erve blir ordfører og Ruth Grethe Østebøvik Eriksen blir varaordfører, skriver forhandlingsleder Rune Teikari i Sveio Frp og forhandlingsleder Håkon J. Skimmeland i Sveio Ap i en pressemelding.

Arbeiderpartiet får altså likevel ordførervervet og Fremskrittspartiet får nå varaordførerplassen.

Artikkeltags