Sent på høsten 1985 flyttet Kolbein Falkeid inn i det nye, moderne leilighetsbygget Lillesund Terrasse ved Smedasundet. Kort tid etter fulgte Øyvind Staveland og familien etter. Staveland kjente ikke Falkeid personlig, men det skulle snart vise seg at lyrikeren og felespilleren fant både ordet og tonen sammen. Blant annet hadde Staveland en instrumental som han kalte for «Longyearbyen». Den trengte en tekst. Det førte til Kolbein Falkeid sin debut som «songwriter» og den meste kjente sangen som er laget i Haugesund.

En dag i sommer besøkte Øyvind Staveland og Egil Houeland Falkeid for å snakke om samarbeidet og framfor alt «Godmorgen, søster». Debutalbumet til Vamp er 25 år i 2018, og mer enn noen annen plate, har den blitt en del av folkesjela på Haugalandet. Tidspunktet passet ekstra godt fordi Vamp nå var i gang med å spille inn nye låter med tekster av Falkeid.

Episode 1: Kolbein Falkeid og Øyvind Staveland

Episode 2: Jan Paulsen satset på Vamp og vant

Episode 3: Calle Apeland og Torbjørn Økland

Episode 4: Rita Eriksen måtte overtales til å synge «Tir n’a noir»

Episode 5: Odin Staveland og Kjetil Ulland

Episode 6: Kjell Rameckers malte «Godmorgen, søster»

Episode 7: Kjetil H. Dale rapporterte direkte da Vamp fikk platekontrakt

Episode 8: Skeisvanglærere og et Vamp medlem som fortsatt går igjen

Episode 9: Helge Toft og Gamle Slaktehuset

Episode 10: Vamp førte Sol og Sveinung sammen

Serien «Godmorgen, søster 25 år» er på til sammen 10 episoder. Den er laget av Egil Houeland for Radio 102 med støtte fra Medietilsynets tilskuddsordning for lokale lyd – og bildemedier.

Vokalist i Vamp, Jan Toft, ønsket ikke å delta i serien på Radio 102.