– Det er stor usikkerhet

SKUFFENDE: Helgeværet ser mer lovende ut på yr.no enn for noen dager siden, men meteorolog Gunnar Livik har dystre nyheter.

SKUFFENDE: Helgeværet ser mer lovende ut på yr.no enn for noen dager siden, men meteorolog Gunnar Livik har dystre nyheter. Foto:

Synes du helgeværet ser litt mer lovende ut enn for noen dager siden? Da blir du skuffet over å lese dette.

DEL

VÆRET: Går du inn på yr.no torsdag formiddag, er det opp til flere soler å se. Men ifølge meteorolog Gunnar Livik ved Vervarslinga på Vestlandet er det ingen grunn til å pakke vekk verken paraply eller regntøy.

Helt fram til neste onsdag ser det ut til å være regn som preger dagene. Riktignok ikke de store mengdene, men svake nedbørsfronter vil komme inn over den sørlige delen av landet med jevne mellomrom og sørge for at det vil dryppe godt.

– Det er stor usikkerhet rundt helgen, for det endrer seg hele tiden. Mens det i går så ut til at søndagen ville bli veldig våt, ser den nå bedre ut, sier Livik.

– Vanskelig å si

Det ustabile været skaper utfordringer for meteorologene. Dermed er det vanskelig å si hvilke perioder eller dager som blir de beste. Kan man gå tørrskodd mellom arrangementene på lørdagens Kulturnatt? Blir sprekingene klissvåte under Djupadalten? Foreløpig ikke godt å vite.

Ifølge yr.no ser fredag lovende ut på yr.no. Også lørdag meldes det ikke nedbør før klokken 17, mens søndagen ser tørr ut.

Men meteorologen varsler mer ustabilt og våtere vær enn som så.

– Det er vanskelig å si både plassering og timing på nedbøren, erkjenner Livik.

Mildt

Den eneste som er sikkert er at det skal regne. Innimellom vil det også bli perioder med oppholdsvær.

– Kanskje vil det også bli perioder der skydekket blir litt lettere, tror meteorologen.

Verdt å merke seg er at det vil være mildt i hele perioden. Gjerne rundt ti grader, noen dager også opp i elleve eller tolv grader.

– Vinden vil komme fra sørøst, før den snur mot øst, og tilbake til sørøst igjen, sier Livik.

Også i fjellet vil det komme nedbør, i hvert fall til og med lørdag. Temperaturene på Haukelifjell vil ligge rundt null grader.

Artikkeltags