Regn og sludd i helga

VÅT HELG: Ikke noe ideelt for de som hadde tenkt seg ut i helga.

VÅT HELG: Ikke noe ideelt for de som hadde tenkt seg ut i helga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgeværet på Haugalandet vil stort sett by på regn og snø som fører til sludd.

DEL

VÆRET: Det har vært mye skiftninger i været denne måneden på Haugalandet, og det ser ut til at været skal fortsette å skifte, ifølge statsmeteorolog Magni Svanevik.

– Det er et lavtrykk på vei inn over Rogaland. På kysten vil det være en del nedbør i form av regn og sludd. Du skal ikke så veldig langt inn i landet før det ender opp som snø.

Kamp mellom varme og kulde

Mange lurer gjerne på hvorfor vi får slike skiftninger, og ifølge meteorologen kan det bli sett på som en kamp mellom varme og kulden hvor varmen vinner til slutt.

– Det er kaldt over landområdene, men når lavtrykket kommer inn med varm luft, så er det kamp mellom varme og kulde. På kysten av Rogaland så blir det varmen som vinner, og det gjør at vi får regn, forteller Svanevik.

Saken fortsetter under bildet

SNØ: Fredag ettermiddag snødde det i Haugesund. Her byen sett fra Storasundfjellet.

SNØ: Fredag ettermiddag snødde det i Haugesund. Her byen sett fra Storasundfjellet. Foto:

Ekkelt å kjøre E 134 Haukeli

For dem som har tenkt seg til Røldal og Vågsli, kan det bli ekkelt å kjøre opp på fredagen på grunn av mye vind og snø. Lørdagen vil bli roligere forutser Svanevik.

– Det er garantert at det vil komme snø på Haukeli. Det vil også være en del vind som gjør det vanskelig å kjøre mot Røldal og Vågsli. Vinden vil roe seg utover lørdagen, og da kan det være ok forhold for å stå på ski, det vil være noe grått, men mindre vind, sier statsmeteorologen.

Varmere vinter

– For Haugesund har man hatt en varmere januar enn vanlig med 2,7 grader uten at det trenger å bety noe sier Svanevik.

– Generelt så har det vært varmere denne vinteren. Haugesund ligger på et gjennomsnitt på fire grader. Nå er ikke januar helt ferdig ennå, men det er 2,7 grader høyere enn det pleier å være. Jeg vil ikke si at det er noe unaturlig i det, forteller hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken