RØLDAL [HF]: – Vi er nesten i mål med snøproduksjonen, men mangler kanskje et døgn eller to. Nå er det ventet litt nedbør og mildere vær, noe som gjør at vi trolig må stoppe snøproduksjonen natt til fredag. Det betyr at vi først kommer til å åpne neste lørdag, sier daglig leder i Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig.

Det har også kommet noe natursnø i anlegget, men det er fortsatt lite. Situasjonen er omtrent den samme over hele Sør-Norge, men det faktisk mer snø i Røldal enn de fleste andre steder.

Ifølge skiinfo.no er snødybde i øvre del 50 cm, mens det i nedre del er 15 cm. 

– Det er ikke noe unormalt for denne tiden. Det er mange som tror det er sein vinter, men det var nok mer unormalt i fjor da vi fikk mye snø allerede i oktober, sier han.

Deler av anlegget skal imidlertid kunne åpnes neste helg og da er det toseteren og nybegynnerheisen som kjøres i gang.

– Vi registrer at folk nå begynner å bli klar for vinteren. Neste helg skal folk kunne få snø under skiene. Trolig blir det full snøproduksjon i øvre del av anlegget i neste uke og vi håper på en del natursnø, sier han.

 

Det trengs enda mer snø for å kunne åpne ekspressheisen. Bratteteig er uansett mest fornøyd med at anlegget nå ser ut til å kunne åpnes i god tid før jul.

Denne saken er hentet fra Hardanger Folkeblad