Vestlandet: Vått og varmt vær

SMEDASUNDET: Med 16-17 grader vil det være fine dager på sjøen torsdag og fredag.

SMEDASUNDET: Med 16-17 grader vil det være fine dager på sjøen torsdag og fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vått og varmt er stikkordene for været på Vestlandet resten av uka. Det blir et lite opphold i nedbøren inn mot helgen, men så kommer den tilbake.

DEL

Vestlandet har fått voldsomt med nedbør det siste døgnet, helt opp mot 151 millimeter på Gullfjellet i Hordaland, men det går mot gradvis lettere vær, i alle fall for en stakket stund.

– Det blir en liten smak av sommer med temperaturer mellom 14 og 17 grader og opp mot 20 grader lokalt fra torsdag, men moroa varer ikke lenge, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen ved Værvarslinga i Nord-Norge til NTB.

Allerede torsdag ettermiddag kommer et lavtrykk som vil gi økende vind og nedbør i løpet av fredagen. Også lørdag og søndag vil inneholde mye nedbør, men det er usikkert hvor mye som kommer.

Bergen kan forvente nærmere 18 grader fredag, men i helgen kommer regnet tilbake og gradene faller. Vinden øker også på og det er meldt sterk og stiv kuling både lørdag og søndag.

I Rogaland er det torsdag og fredag som byr på det beste været med solgløtt og 17–18 grader i Stavanger og Haugesund, men nedbøren kommer fredag kveld og fortsetter til mandag.

– Lavtrykket drar også med seg varm luft, så selv med nedbør vil det være en behagelig temperatur, sier hun.

Varmt for årstiden i Nord-Norge

Det beste været i Nord-Norge kommer også hovedsakelig på torsdag og fredag.

– Det er et lavtrykk som ligger nord i Barentshavet som vil fortsette å gi bygevær, men det vil gradvis bli lettere fra torsdag i Nordland, Troms og Finnmark, sier Nordhagen.

Spesielt fredag vil bli en fin dag over hele Nord-Norge med temperaturer mellom 10 og 15 grader i Nordland.

– Et nytt lavtrykk på vei inn fra Norskehavet sørger for at det blir mer nedbør lørdag i Nordland og Troms, mens Finnmark ser ut til å slippe unna i denne omgangen, sier hun.

Pent østafjells

Buskerud, Vestfold og Telemark kan få opp mot 20 grader og veldig pent vær inn mot helgen, men deretter mer skyet. Nedbøren vil sannsynligvis holde seg borte, noe som også blir status for resten av Østlandet.

– Det vil bli et lavt skydekke som fører til noe tåke. Også østafjells vil det beste været komme før helgen, og regnet vil holde seg borte, men det kan kanskje komme litt utover dagen på søndag, avslutter statsmeteorologen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken