Spania krever å få være med i fregatt-granskingen

Kranskipene «Gulliver» og «Rambiz» ligger på Hanøytangen klar for å heve KNM «Helge Ingstad» så det kan transporteres tilbake til Haakonsvern.

Kranskipene «Gulliver» og «Rambiz» ligger på Hanøytangen klar for å heve KNM «Helge Ingstad» så det kan transporteres tilbake til Haakonsvern. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Spanias havarikommisjon vil være med i granskingen av havariet til fregatten KNM «Helge Ingstad» etter at det spanske verftet Navantia har fått deler av skylden.

DEL

FREGATTHAVARIET: – De har gjort kjent at de ønsker å delta. Vi arbeider nå med å forme ut en samarbeidsavtale. Jeg regner med at de er opptatt av Navantias rolle, sier avdelingsdirektør i Dag S. Liseth i Statens havarikommisjon til Bergens Tidende.

Den spanske havarikommisjonen viser interesse som følge av et varsel fra Forsvaret om en alvorlig konstruksjonsfeil som gjorde at rom som skulle være vanntette, ikke var det. Navantia bygget fregatten.

Forsvaret har sagt at det ikke utelukker rettslige skritt eller krav overfor Navantia som følge av den angivelige feilen.

Fregatten KNM «Helge Ingstad» har ligget i Hjeltefjorden i Hordaland etter at den kolliderte med oljetankeren «Sola» TS torsdag 8. november.

To kranlektere kom til den havarerte fregatten KNM «Helge Ingstad» søndag. Hevingen kan starte mandag, men været fortsetter å skape usikkerhet.

Artikkeltags