Snø i dag – men du kan la skiene ligge

SJELDENT SYN: At det har lagt seg snø på kaien har man ikke vært for vant med denne vinteren.

SJELDENT SYN: At det har lagt seg snø på kaien har man ikke vært for vant med denne vinteren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gleden blir kortvarig for dem som gledet seg over at snøen var kommet til byen. Fra onsdag av vil regnet komme og ta med seg det meste vi har fått av snø.

DEL

HAUGESUND: Akebrettene og skiutstyret kan fremdeles ligge i garasjen. Selv om det vil komme noe mer snø og sludd i løpet av dagen, så viser framtidige prognoser at snøen vil forsvinne like fort som den kom. Meteorolog Gunnar Livik, spår at snøen vil være borte til onsdag.

– Temperaturen vil stige og nedbøren vil komme i løpet av morgendagen og onsdag.

Mild vinter

Selv om den første snøen ikke la seg på bakken før 14. januar denne vinteren, så mener meteorologen at det ikke er noe unaturlig med så mild vinter her i byen.

– Nå har jeg ikke sett ordentlig på verdiene over hva som er vanlig for denne perioden. Men det er ikke noe unaturlig at det er milde vintre på Haugalandet. Nå har det vært en veldig lang periode med høytrykk fra Storbritannia og Frankrike som har gjort at vi har fått en noe mildere vinter på Vestlandet.

Kolonne på Haukelifjell

For dem som har tenkt å kjøre over Haukelifjell må de belage seg på kolonnekjøring inntil videre. Men om man ser på værmeldingene kan det åpnes opp igjen i løpet av kvelden.

– Det er mye vind og snø som gjør det vanskelig å kjøre der oppe. Først på kvelden vil mye av dette avta, men det er vanskelig å si eksakt når det vil åpnes opp igjen. Det er bare til å følge trafikkmeldingene hos Vegvesenet, sier Livik.

Artikkeltags