– Ikke kjør med sommerdekk. Det kan bli veldig glatt

GLATTE VEIER: Tirsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i indre strøk i forbindelse med snø som går over til regn, og senere regn som kan fryse på bakken.

GLATTE VEIER: Tirsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i indre strøk i forbindelse med snø som går over til regn, og senere regn som kan fryse på bakken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologen kommer med en ekstra advarsel til bilister i indre strøk på Vestlandet.

DEL

VÆR: Ifølge meteorologen er det kalde, fine været snart over for denne gang. Langtidsvarslet er preget av skikkelig høstvær.

– Det er snart et skifte på gang, forteller statsmeteorolog Mette Skjærdal ved Meteorologisk institutt.

Vær-forandringen vil dermed føre til mildere vær, men også underkjølt regn og veldig glatte veier enkelte steder på Vestlandet.

– Tirsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i indre strøk i forbindelse med snø som går over til regn, og senere regn som kan fryse på bakken. Vi har derfor sendt ut farevarsel, og ber dem som kjører på sommerdekk om å sette bilen hjemme, sier meteorologen.

– Traust høstvær

Mens i ytre strøk vil nedbøren falle som regn fra tirsdag ettermiddag, beroliger Skjærdal.

– Fra onsdag vil temperaturene stige, og ligge mellom 7 og 10 grader, sier hun.

Meteorologen forteller videre at det også vil blåse en del i de indre strøkene både i Rogaland og i Hordaland de neste dagene.

– Det er ventet et lavtrykk som beveger seg slik at det vil komme kraftige vindkast på mellom 25-30 meter per sekund. På grunn av vindretningen vil dette merkes på kysten også, sier hun.

Ifølge Skjærdal vil hele den kommende uka være preget av gråvær.

– Det ser dessverre ut som det vil være et traust høstvær en stund nå, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken