Melder opp mot 20 grader og sol

Onsdag og torsdag meldes det flott og varmt vær i Haugesund.

Onsdag og torsdag meldes det flott og varmt vær i Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sommeren ser ut til å gjøre et aldri så lite comeback denne uken!

DEL

Men først: Mer gråvær. Det er nemlig sendt ut nedbørsvarsel for Vestlandet de to neste dagene om at det kan komme store mengder nedbør.

Haugalandet ser ut til å slippe unna det verste regnet, men i løpet av natten kan det komme 10-20 millimeter, opplyser meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt.

– Natt til mandag og frem til tirsdag kveld blir det grått, og opp mot stiv kuling fra sørvest på kysten, sier hun.

Varm luft

Regnet er en del av en mildere værtype som er på vei mot oss fra lenger sør i Europa.

– Det er varm, men også fuktig luft som gjør at det blir nedbør de første dagene. Onsdag og torsdag klarner det opp, og temperaturene stiger, sier Moxnes.

Saken fortsetter under bildet

Meteorologene sendte søndag ut dette bildet på sin twitter-konto, hvor det meldes om at det kan komme store nedbørsmengder på Vestlandet i starten av uken. Deretter klarner det opp.

Meteorologene sendte søndag ut dette bildet på sin twitter-konto, hvor det meldes om at det kan komme store nedbørsmengder på Vestlandet i starten av uken. Deretter klarner det opp. Foto:

15-20 grader

Temperaturene vil krype godt over 15 grader, og kanskje til og med opp mot 20-tallet enkelte steder.

– Det er litt avhengig av hvor lite skyer det blir, men vi kan altså ikke utelukke at vi ser 20 grader enkelte steder. For Haugesund sin del ser det ut til å bli mellom 15 og 18 grader på torsdag, sier meteorologen.

Fredag ser det ut til å bli regn igjen, men temperaturene vil holde seg ganske høye også gjennom neste helg, ifølge prognosene.

– Slik det ser ut nå, vil det holde seg mildt frem til neste mandag, sier Moxnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken