VÆR: – Brøytemannskapene har ringt og forteller om dårlige værprognoser. Det er meldt ganske friskt der oppe. Dersom værprognosene slår til, vil E 134 over Haukelifjell stenge fra mandag kveld til 1. nyttårsdag, forteller trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen vest, Kjetil Larsen.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fagerlid, forteller mer om værprognosene i fjellet:

Farevarsel

– Det er ventet et lavtrykk som beveger seg inn i Midt-Norge i løpet av kvelden nyttårsaften, men allerede tidlig mandag vil vinden øke på i fjellet fra vest. Det kan komme opp til liten storm på formiddagen i fjellet i Sør-Norge. Verst blir vinden på 1. nyttårsdag. I tillegg vil det komme litt nedbør, forklarer Fagerlid.

Han råder de som skal kjøre i fjellet å være ute så tidlig som mulig.

– Vi har sendt ut et farevarsel for vanskelige kjøreforhold i fjellet. De som skal kjøre må belage seg på kolonnekjøring og stengte overganger, bekrefter Fagerlid.

Meteorologen legger til at det ikke ser ut til å bli vanskelige forhold i lavlandet på Haugalandet nyttårsaften og første nyttårsdag.

– Temperaturen holder seg nokså høy fram til 2. nyttårsdag, informerer han.

– Hold dere hjemme

Trafikkoperatør Larsen anbefaler de som planlegger fjellkjøring å holde seg hjemme, og holde seg oppdatert på vær- og kjøreforhold.

– Skulle det bli kolonnekjøring, bør de som skal ut og kjøre forberede seg på det. Det gjelder å ha nok drivstoff, varme klær, gjerne litt mat og varm kakao, foreslår Larsen.

– Har de spørsmål kan de ringe oss i Vegtrafikksentralen på 175, informerer trafikkoperatøren.