Vestlandet: Regn, regn og atter regn

Vestlendingene bør finne fram regntøyet. Det skal bøtte ned på Vestlandet gjennom hele helgen.

Vestlendingene bør finne fram regntøyet. Det skal bøtte ned på Vestlandet gjennom hele helgen. Foto:

Av

På Vestlandet skal det bøtte ned gjennom hele helgen. Det ser ikke ut til å tørke opp før godt ut i neste uke.

DEL

Det blir ruskete høstvær over store deler av landet inn mot helgen. Det blir imidlertid våtest på Vestlandet. Her vil det komme litt regn hver dag gjennom helgen.

– Det gjør at totalmengden nedbør blir stor, sier Håvard Thorset, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Flere steder skal det bøtte ned helt til midten av neste uke. Thorset råder derfor vestlendingene å bruke vanntett tøy de kommende dagene.

– Regntøy her er helt bankers.

NVE har sendt ut varsel om jordskredfare på gult nivå for indre og midtre strøk av Vestlandet. Varselet gjelder Sogn og Fjordane, Hordaland og deler av Rogaland.

Best vær i øst

Ut fra værprognosene kan landet deles i to de kommende dagene, med et tydelig skille mellom Øst- og Vestlandet. Mens Vestlandet får vestavind, ligger Østlandet i le og får stort sett oppholdsvær.

Det er også Østlandet som stikker av det med det beste været de kommende dagene med gløtt av sol og temperaturer på rundt 15 grader midt på dagen.

Verken varmt eller kaldt

På Sørlandet er utsiktene todelt: Det blir nedbør i Vest-Agder, men oppholdsvær fra Kristiansand og østover. Midt-Norge vil få varierende klima med perioder med regn og opphold. Også her vil de gode temperaturene utebli. Gradestokken vil vise temperaturer på mellom 10 og 15 grader.

Nord-Norge legger bak seg en usedvanlig uke hvor det ble satt ny varmerekord på 20,4 grader i Tromsø–den høyeste temperaturen noensinne målt i byen så sent på året. Men nå er det slutt på moroa. De neste dagene må også nordlendingene belage seg på normale høsttemperaturer like over 10 grader. Det vil også bli perioder med regn.

Det kan dessuten bli nattefrost i indre strøk i nord, dersom det klarner opp. Foreløpig er det ikke fare for det i lavlandet Sør-Norge, på grunn av mye vind og skyer. Men vinteren er på vei. Onsdag kom meldingen om at flere fjelloverganger i Sør-Norge var stengt på grunn av snø og vanskelige kjøreforhold.

Artikkeltags