Gå til sidens hovedinnhold

Vard-treneren om åpningskampen: – En fordel å møte dem hjemme

Artikkelen er over 1 år gammel

Vard åpner årets 2. divisjon med hjemmekamp mot Egersund 11. juli. I 3. divisjon åpner Djerv 1919 hjemme mot Start 2, mens Åkra møter Hinna i Stavanger.

FOTBALL: – Jeg er fornøyd med at vi får Egersund hjemme. Det er et godt lag som har ambisjoner om å kjempe helt i toppen. Alltid en fordel å møte gode lag på hjemmebane, sier Vard-trener Kolbjørn Fosen til Haugesunds Avis etter at terminlistene for 2. og 3. divisjon ble trukket av Norges Fotballforbund mandag ettermiddag.

Fosen peker også på at Egersund har to av de mestscorende angriperne i 2. divisjon i sine rekker, Markus Naglestad (25 mål) og Bob Sumareh (14 mål).

Sistnevnte med flere sesonger i Vard bak seg.

Sluttspill

Fredag ble det bestemt at 2. divisjon skal spille enkel serie med påfølgende sluttspill der lagene blir delt på midten. De sju øverste spiller om opprykk, de sju nederste for å unngå nedrykk.

– Alle ønsket i utgangspunktet å spille dobbel serie, men da det drøyde med oppstarten, var det mange som syntes enkel serie med sluttspill var en god løsning. Og det er en bedre og mer rettferdig løsning enn bare enkel serie, sier Vard-treneren, som også kan glede seg over at det blir sju hjemmekamper og seks bortekamper.

– Vi både åpner og avslutter hjemme. Det er jeg glad for, sier Fosen.

Økonomilederen i Vard kan glede seg over et det bare blir én tur til Trøndelag – av tre mulige.

Her er kampene til Vard i grunnspillet (enkel serie) i kronologisk rekkefølge: Egersund (hjemme), Rosenborg 2 (borte), Sotra (h), Arendal (b), Fram Larvik (b), Asker (h), Bærum (b), Bryne (h), Nardo (h), Notodden (b), Fløy (h), Odd 2 (b) og Levanger (h).

Kolbjørn Fosen forteller at Vard ikke har spikret målsettingen for den spesielle sesongen 2020.

– Men med en normal sesong og dobbel serie, ville vi nok siktet oss inn på midten av tabellen. Nå får målet bli å havne over midten slik at vi får spille i det øvre sluttspillet og ikke trenger å tenke på nedrykk, sier Vard-treneren som mandag kun lede sin første økt med fullkontakt siden 12. mars..

Lagene i 2. divisjon tar med seg poengene fra grunnserien (enkel serie) inn i sluttspillet.

Vinnerne av det øvre sluttspillet i begge avdelinger rykker opp til 1. divisjon. Nummer to i begge avdelinger spiller play off der vinneren møter nummer 14 i 1. divisjon til kamp om den siste ledige plassen i 1. divisjon.

De tre nederste i det nedre sluttspillet rykker ned til 3. divisjon.

Vard har foreløpig avtalt én treningskamp før seriestarten. Det er borte mot Bryne 4. juli.

SE HELE TERMINLISTEN HER

Djerv 1919 åpner hjemme

I 3. divisjon avdeling 3 åpner Djerv 1919 hjemme mot Start 2, mens Åkra møter et annet nyopprykket lag, Hinna, borte i Stavanger.

I avdeling 4 åpner Stord hjemme mot Fjøra.

3. divisjon starter 8. august. Her skal det spilles enkel serie. Vinnerne rykker opp. De tre siste rykker ned.

Det er foreløpig ikke bestemt når lagene i 3. divisjon kan trene med fullkontakt igjen.

TERMINLISTE 3. DIVISJON AVDELING 3

TERMINLISTE 3. DIVISJON AVDELING 4

Kommentarer til denne saken