Rogalendingene drikker nest minst akevitt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Desember er måneden Vinmonopolet selger drikke med mest alkoholinnhold og akevitten får et oppsving, men det tar ikke av i Rogaland og Hordaland.

DEL

OSLO: Det viser omsetningsstatistikken for desember 2015 fra Vinmonopolet. Brutt ned på fylker og folketall kommer det fram klare forskjeller. I Vest-Agder og Rogaland ble det i desember i fjor solgt henholdsvis 0,04 og 0,05 liter akevitt per innbygger.

Nordtrønderne kjøpte fire ganger så mye akevitt på polet med 0,19 liter per innbygger, tett fulgt av opplendingene som kjøpte 0,16 liter per person.

Nordtrønderne er til gjengjeld minst opptatt av at det bobler i glasset. Fylket hadde bunn-notering i omsetning av musserende vin med beskjedne 0,12 liter per innbygger. Oslo topper denne statistikken med 0,35 liter musserende i desember.

Som ellers i året selges det mest rødvin i desember. Innbyggerne i Troms toppet her med nesten to liter per person (1,89 liter). Troms toppet også den totale salgsstatistikken for julemåneden 2015 med 3,22 liter vin og brennevin. Nordland følger hakk i hæl med 3,14 liter, mens de grensenære østfoldingene og Agder-fylkene er mest beskjedne i sine innkjøp på Vinmonopolet.

Artikkeltags