Mesta var 75 millioner dyrere, men fikk jobben

Mesta var nesten 75 millioner dyrere enn Byggservice AS da tilbudene på driftskontrakten for Sunnhordland ble åpnet i april.

DEL

SAMFERDSEL: Tilbudet fra Mesta var på drøyt 298 millioner kroner mot knappe 224 millioner. Likevel er det Mesta som har fått jobben med å sørge for drift og vedlikehold av 654 kilometer fylkesvei og 70 kilometer fylkeseid gang- og sykkelvei innen kontraktsområde 1208 Sunnhordland de neste fem årene, fram til 2024.

Det melder Veier24.

– Tilbudet til Byggservice ble nemlig avvist av Vegvesenet, forteller Rune Henning Skår i byggherreseksjonen ved Statens vegvesen, Region Vest, som har gjort anskaffelsen på vegne av Hordaland fylkeskommune, til Veier24.

Årsaken til avvisningen var at Byggservice manglet ISO-sertifisering og erfaring fra tidligere oppdrag med driftskontrakter. Firmaets arbeidsstyrke var heller ikke tilstrekkelig stor, og manglet teknisk og faglig kompetanse til å utføre dette oppdraget.

Ingen innsigelser

Fristen for å klage på vedtaket gikk ut 6. mai, og Rune Henning Skår sier til Veier24 at det ikke var kommet noen innsigelser mot avgjørelsen da fristen gikk ut, og at driftskontrakten nå er signert med Mesta.

Presis Vegdrift og NCC Roadservices hadde også levert inn tilbud på kontrakten, men var over Mesta i pris.

Artikkeltags