Stenger deler av Haraldsgata i to uker

OPPFORDRING: Formann for vann i Haugesund kommune Lars Einar Tønnesen anbefaler omkjøringsveier mens arbeidet i Haraldsgata pågår.

OPPFORDRING: Formann for vann i Haugesund kommune Lars Einar Tønnesen anbefaler omkjøringsveier mens arbeidet i Haraldsgata pågår. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra mandag 15. januar og to uker fram vil et stykke av Haraldsgata bli helt stengt for biltrafikk, grunnet nedlegging av to nye vannkummer. Kommunen oppfordrer folk til å finne andre kjøremønstre i denne perioden.

DEL

HAUGESUND: Strekningen i Haraldsgata som vil bli berørt av dette arbeidet er veien mellom Litlasundgata og Oslogata, forklarer formann for vann i Haugesund kommune Lars Einar Tønnesen.

– Kjøring til eiendommer vil tillates, men ellers kommer veien til å bli helt stengt. Det vil være tydelig skilting for omkjøring, understreker han.

Tønnesen opplyser også om at det vil bli parkering forbudt i Strandgata mellom Oslogata og Litlasundgata under anleggsperioden.

– Det er fordi bussene kommer til å kjøre her da, legger han til.

Samarbeider

Arbeidet som skal pågå de neste to ukene er et samarbeid mellom entreprenørselskapet Risa AS, og Haugesund kommune.

– Vi har rett og slett gått sammen, for å gjøre det enklere for alle parter. Nå stenger vi veien samtidig, og i en så kort periode som mulig, sier han.

Kommunens arbeid er å rehabilitere en vannkum i krysset mellom Bjørnsons gate og Haraldsgata, mens noen meter lengre nord i Haraldsgata skal Risa legge ned en helt ny vannkum, som skal føre en vannledning opp til sykehuset, forklarer Tønnesen.

– Etter planen kommer vi til å skru av vannet i dette området på onsdag neste uke. Det kommer da til å være slått av store deler av dagen. Men vi sender ut en ekstra melding når dette tidspunktet er helt sikkert, sier han.

Anbefaler omkjøringsveier

Tønnesen oppfordrer dermed byens innbyggere til å benytte seg av andre kjøremønstre mens arbeidet pågår.

– Det er et stort renn av biler hele dagen på denne veien, og vi håper derfor at flest mulig blir klar over dette. Jeg vil anbefale folk og for eksempel bruke Karmsundgata de to neste ukene, sier han.

Artikkeltags