Nyland perset i EM

Zekiye Nyland.

Zekiye Nyland.

Artikkelen er over 4 år gammel

Zekiye Nyland satte ny personlig rekord med 165 kg sammenlagt da hun debuterte i EM tirsdag.

DEL

FØRDE: 25-åringen fra Tysvær Vektløfterklubb, som har slitt med en vond skulder i oppkjøringen til EM, var meget godt fornøyd etter at hun fikk opp 70 kilo i rykk og 95 kilo i støt i sitt første europamesterskap.

Det siste er personlig rekord med seks kilo. Personlig rekord i rykk er 72 kilo.

- Det var helt vilt å få opp 95 kilo i støt. En fantastisk god følelse. Det har gått over all forventning i EM. Eller – det har gått som jeg håpte. Men jeg våget ikke helt å tro på det etter skadeproblemene. Skulderen holdt heldigvis. Jeg har litt vondt nå i etterkant, men jeg kjente ikke noe under konkurransen, forteller Nyland.

Fem av hennes seks løft ble godkjent. Hun startet med 65 kilo i rykk, misset på 70, før hun tok 70 i siste forsøk.

I støt fikk hun godkjent 85, 90 og 95 på rekke og rad.

Med 165 kilo sammenlagt ble hun nummer åtte av de tolv løfterne i B-gruppen. De antatt beste i 58 kg-klassen, A-gruppen, skal i aksjon tirsdag kveld.

- Jeg har ikke fokusert på plassering. Det er et stykke opp til de beste. Men dette var veldig inspirerende, sier Zekiye Nyland, som begynte med vektløfting for snaut to år siden.

- Nå skal jeg hjem og få skikkelig orden på skulderen. Så blir det videre satsing mot nordisk mesterskap i Finland i høst og EM i Kroatia neste år, sier en fornøyd vektløfter fra Tysvær.

Artikkeltags